» ♥ Isträning

Idag fick Trisse sig ett träningspass på is. Vägarna var mycket bättre idag än var de var igår, så vi kunde köra i alla gångarter. Is ska ju för övrigt vara det bästa underlaget att träna på då det sviktar.
 
Iallafall, Trisse gick direkt från stallet idag igen - inga problem! ♥ Hade tussar i öronen på honom idag då han har varit lite pigg och sett spöken de senaste dagarna. Idag var han dock åt andra hållet, lat. Vi red bortåt ca 3 km och galopperade i en uppförsbacke för att sedan vända och rida tillbaka på samma väg. Finns knappt några vägar som gör att man kommer runt på just nu, det är nämligen snö på vissa bitar och snön som är oplogad trampar de lätt igenom. Alltså att det är mjukt först, sen ganska hårt och sen mjukt igen.
 
När vi vände och red tillbaka samma väg var Trisse svinpigg igen och jag hade svårt att hålla honom i trav, haha! Vi kom tillbaka tillsammans iallafall, nöjda och dyngsura. Så trist att det ska spöregna i december...
 
Blev förresten inte något firande för mig idag, blev inställt. Tråkigt att min födelsedag vid 12-slaget inte är så prioriterat, men skönt att slippa vara bakis imorgon. Dock tror jag att nackdelarna överväger så jag är lite låg just nu. Kanske borde börja rensa bland mina vänner? Bort med dem som ger mig negativ energi och välkommna sådana som får mig att må bra :-) ♥
 

» Året 2012 ♥

Januari
• Fyllde 21 år
• Lorden började sättas igång efter skada
• Mådde extremt dåligt över allt i stallet, men kämpade på med vinterträningen av Lorden.

Februari
• Lorden och jag fortsatte träna på hemmaplan, åkte någon gång till ridhus också.
• Körde Sally för första gången och tog min tränarlicens tillsammans med henne!

Mars
• Fick köra Youri Dean för första gången och blev helt fast! Fina Danne.
• Lorden och jag åkte till Askersund och hoppade lokalt, 80 cm. Vi kom inte över första hindret och jag var så besviken! Beslutade mig för att bara delta i rikset och sedan lägga ner tävlandet helt.

April
• Efter vissa händelser fick jag veta att Lorden och jag skulle gå skilda vägar den 1 juni.
• Mådde sjukt dåligt och försökte förstå mig på hur människor kan vara så elaka och hänsynslösa.
• Skulle på trav och var så glad, tills jag helt fräckt blev ifrån-åkt när jag släppte in hästar som ägdes av de människor jag skulle åka med.

Maj
• Visste att det var sista månaden med Lorden och var helt knäckt, försökte hålla god min. Jag hade ändå tänkt lämna tillbaka honom men det var likt förbannat jobbigt.
• Åkte på riks och avslutade med flaggan i topp, han var så fin!
• Vi tog våra sista ridturer ihop och tårarna slutade aldrig rinna.

Juni
• Jag var helt nedbruten.
• Satt och tittade på annonser efter Lordens ersättare, hittade Trisse.
• Åkte till Karlstad och provred utan några förväntningar. Blev helt tagen av Trisse, varför vet jag inte... Måste varit hans ögon!
• Hämtade Trisse från Karlstad den 24 juni.

Juli
• Hade det kämpigt med Trisse, uteritterna fungerade inte riktigt, han förstod inte att hoppa småhinder (klev över osv)
• Löshoppade Trisse och Sally, gick kanon!

Augusti
• Trisse fick 1 v vila då han började utvecklas i en rasande fart.
• Sally och jag tävlade i hoppning för första gången. Resultat: 8 fel i första och avtrillning i andra.
• Trisse hoppades i ridhus för första gången!

September
• Sally och Trisse åkte på blåbärshoppning ihop. 3 felfria rundor av 4 möjliga! Var så glad!!!
• Ett par lugna veckor följde för att sedan börja förbereda dem inför DM.
• Trisse gick någon lektion i slutet på denna månad.

Oktober
• Förbereddes för fullt inför DM.
• Trisse fick åka och hoppa titthinder på Åkerby. Han skötte sig galant!
• Fick mycket fina resultat på DM - så nöjd!
• Tränade TRAB, gick hur bra som helst!

November
• Blev en lugn månad för Trisse då jag började praktisera.
• Åkte en del till ridhus
• Uteritterna blev på helgerna
• Hann med ett par dressyrträningar

December
• Åkte ner till sundbyholm och mötte mina "vänner". Trisse skötte sig fint!
• Dressyrtränade ett par gånger, Trisse går fortsatt stadigt framåt!
• Blev ändå en halvlugn månad för Trisse. Full satsning mot 2013 nu då!


» Skritt

Skrittade Trisse i 90 minuter idag. Riktigt tråkigt på vägarna med blank-is så jag vågade inte riktigt lita på broddarna. Vi kom sen till en väg med oplogad snö (tar 30min att ta den vägen). Jag tyckte vi kunde ta det försiktigt då han ibland trampade genom snön. Trisse hade en annan taktik, han ångade på i världens fart och kollade inte vart han satte fötterna ;-)

För övrigt var han väldigt pigg och såg spöken överallt.


» Transport

Åh... Blev tillfrågad om jag ville köpa en hästtransport.. Är en kompis som säljer och hon kunde ta på avbetalning. 10 000 skulle hon sammanlagt ha... Jag vill verkligen men har nog inte råd hur jag än vrider och vänder på det :-(


» Hoppträning 27/12 ♥

I torsdags bar det av till Ekeby för att hoppa lite. Väl framme såg jag att Tilde hade hört av sig och frågat om vi kunde hoppa tillsammans (Tilde har sin ridtravare på Ekeby). Jättekul med sällskap, så vi byggde fram en liten bana - se skiss nedan: 
 
Jag mådde redan innan jag åkte till Ekeby ganska dåligt (huvudvärk) men jag sa åt mig själv att sluta känna efter så mycket, det kommer snart att gå över. Hade huvudvärk när jag började rida också, men bet ihop. Red fram Trisse som var lite motsträvig i munnen, drog emot mig och sådär. Eftersom jag kände att jag inte hade orken eller koncentrationen att jobba bort det för dagen så gjorde jag ingen stor grej av det.
 
Provade att gasen funkade och det gjorde den! Han tog högergalopp genom ett hörn och höll den halva långsidan - framsteg! Ingen handbroms i heller utan han kändes bra! Gjorde ett par tre galoppfattningar till och det gick lika bra då! Sedan började vi hoppa. Hoppade fram på alla hinder ganska många gånger. Hinder nummer 1 var det grindar under vilket han har hoppat förut förvisso, men han brydde sig inte om dem nu heller ♥
 
Något som bör tilläggas är att han hoppade jättefina språng, inga såkallade handbromshopp :-) Han bjöd mycket för att vara han också, och han letade efter hinder! Några gånger satsade han på hinder nummer 2,5 åt fel håll när vi egentligen skulle på hinder nummer 1 och så vidare - söt ♥ Sen satte vi ihop allt till en hel bana, vid detta laget var jag svimfärdig - huvudet värkte, jag mådde illa och magen krampade. Kämpade mig dock igenom hela banan men red inte ordentligt av nämnda anledningar - därför blev det handbromshopp men det tar jag helt på mig.
 
Det bör tilläggas också att vi missade hinder nummer 4 en gång då han drog järnet mot hinder 2,5 - sen blev han upprörd när jag hindrade honom - sötmupp ♥ Tog bara ett varv till på volten (hinder nummer 4 hoppades på volt) och då gjorde han värsta katapulthoppet. Jag skojar inte, jag såg i spegeln hur han hoppade - herregud, haha! Såg ut som värsta jämfotahoppet och såg ut som att han var 2m över hindret. Jag hade full sjå att hålla mig kvar, skrattade som en galning :-)
 
Efter att vi hade hoppat banan var jag tvungen att avbryta, mådde skitdåligt. Spydde en gång innan vi åkte hem och väl framme i stallet bytte jag bara täcke och slängde ut honom. Mådde så fruktansvärt att det är obeskrivligt. Var hemma från praktiken igår men mår nu som vanligt igen :-) Just ja, jag glömde säga att banan vi hoppade låg på 50-60cm hela tiden och det kändes plättlätt! Så nöjd med Trisse! ♥
 
Blev tyvärr ingen film då ingen hade möjlighet att följa med.

» Tolkat

Idag tolkade jag och brorsan med Trisse en sväng. Var ute kanske 20 min, haha - brorsan mådde dåligt. Vi hann iallafall med alla gångarter och Trisse skötte sig galant, gick direkt ifrån stallet och sådär! Dock blev Trisse jätterädd när Jacob kom in i stallet, han stod och sov så var nog inte riktigt beredd. Bjuppar på två bilder, Trisse redo för tolkning och brorsan som precis har ramlat och hunnit rest sig upp:


» Lack

Eftersom Trisse nu efter ridlärarens rekommendationer ska ridas på remontnosgrimma funderar jag starkt på att skaffa en sådan enbart för tävling med lackad nosdel. Vad tror ni?


» Hoppning igår

Hoppade Trisse igår, gick så himla bra! Han har aldrig hoppat så fint! Efteråt blev jag dock jättesjuk, berättar mer om det imorgon...

Förövrigt får jag fira nyår själv verkar det som, men det är nog bäst - då slipper jag bli besviken. Jag är så trött på att ställa upp jämt och så kan jag inte ens få det tillbaka när jag fyller år... Som sagt - det blir bättre ensam i så fall :-)

Hörs imorgon!


» Uteritt idag med

Snacka om att vädret här växlar fort! Igår hade det kommit 1dm snö över natten, och idag regnade det under hela ridturen! Blir så trött...

Iallafall så red jag på Trisse med Malin på Sally idag! Vi red samma runda som jag red igår och det gick bra! Hästarna var pigga och glada, Trisse hamnar dock gärna på efterkälken men han känns pigg ändå - även om det kanske inte går framåt alla gånger ;-)

Trisse fick beröm både igår och idag över att han har blivit så fin att rida, jag blir så rörd över att det inte bara är jag som märker skillnad utan att det även syns också!

Imorgon ska jag till ridhus med Trisse om inget oförutsett inträffar (men vädret eller så) - ska försöka hitta på en liten bana att hoppa. Förhoppningsvis kan farsan komma förbi och filma lite!


» ♥ 90 minuters uteritt

Idag red vi ut tillsammans med Emeli och Sally. Tror att Trisse uppskattade sällskapet massor, han var så pigg och glad även om han låter Sally hålla täten :-)
 
Det hade kommit nysnö så det galopperade vi i, Trisse galopperade i samma tempo som Sally travade - det är bra! Hade faktiskt svårt att hålla honom i trav emellanåt, han ville bara galoppera. Han verkar tycka att det är roligare :-) På ett ställe fick de även pulsa igenom oplogad snö som räckte dem upp till knäna ♥
 
Trisse skötte sig så bra idag och ett stort plus på fina galoppfattningar! Dock verkar hans mod som han vanligtvis har ha gått och gömt sig. Han flippade nämligen ur idag - när vi passerade två shettisar i en hage. Han var fullkomligt livrädd, det är inte första gången han reagerar på dem heller. Söthäst ♥
 
I helgen ska jag och brorsan eventuellt prova att tolka bakom Trisse, och på torsdag åker vi nog till ridhus och hoppar om vägarna ser OK ut.
 

» GOD JUL

... Önskar Trisse och jag!


» Kontakt-annons

Skabbig brud på närmare 22 år söker nu en riktig man. Du bör vara 23+, vara hårig och ha tatueringar ♥ Mörkhårig, kunna laga mat, vara rik, ha en gård och sa jag snygg?

Du ska också ha en snygg bil, gärna en större Volvo, Porsche eller en Chevrolet. Gärna ha råd med en likadan till mig. Du får också vara beredd att städa efter mig då jag gärna släpper allt där jag står och att jag ska orka städa är det inte tal om.

Du ska stå ut med att jag kanske bara orkar duscha en gång i veckan, lite stank har väl aldrig någon dött av? Jag vill också gärna bli serverad med frukost på sängen varje dag.

I gengäld får du en brud som... Inte kommer tjata på dig för du gör ju redan allt för henne :-) finns du? Kontakta [email protected] !

PS!!! Jag skojar hahahahaha !


» Katastrof-ritt

... Men det säger jag med glimten i ögat! ♥

Red ut på Trisse idag och vi var inte riktigt sams om tempot någongång! Han var riktigt vidrigt het! Försökte få till vänstergaloppen, den var på gång ett par gånger men då är jag så dum att jag lättar på höger tygel = han tar chansen och tar högergaloppen istället.

Han drog för mig också i galopp, flertalet gånger! Lite halvobehagligt då det kan komma bilar. Nu gick det ju bra men ska han vara såhär i fortsättningen måste jag nog byta till ett skarpare bett - för bådas säkerhet vill jag känna att jag har kontroll på honom. I och för sig är det bra att handbromsen släppt!

Riktigt sugen på att hoppa honom också, funderar på att åka till ridhus snart igen. Torsdag kanske? Kan sticka direkt efter jobbet då det inte är några lektioner på Ekeby (jul- uppehåll).


» Trisses julklappar

Har precis köpt ett par julklappar till Trisse. En skäggtrimmer (för hans nacke haha) och en hink att ha hans borstar i :-D ♥


» Dressyrträning 22/12 ♥

Idag bar det av till Ekeby för att rida dressyrlektion! Vi fick värma upp med att rida på små fyrkanter och volter med övergångar mellan skritt och trav.

Trisse hade redan från början en trevlig form och var relativt lätt att ställa på volterna. Lite svårare på mindre volter då det kräver mer ställning men fick till det ganska bra emellanåt. I traven fick jag en wow-känsla några gånger, men också en mindre trevlig känsla då han gärna ville hänga lite i mig. Han gör så när han tycker det blir jobbigt, då tycker han att jag kan hjälpa honom hålla balansen.

Efter övningen med fyrkanter och småvolter som vi tragglade med rätt länge fick vi trava på 20m volter vilket också kändes jättebra! Vi avslutade sedan, nöjda och glada! Fick även veta att jag nog ska fortsätta remontnosgrimman framöver då han är mycket lugnare med munnen nu, även om tungan hänger ute. Det är tur att han aldrig kommer gå höga dressyrklasser, det ger massor med avdrag om tungan hänger ut nämligen! För övrigt tyckte ridläraren att Trisse gick sitt bästa pass någonsin idag. Förut har han gått framåt med små steg, men idag tog han ett stort kliv framåt ♥
 
Nästa lektion blir nog i januari, har sagt det förut och säger det igen - utan lektionerna skulle allt tagit mycket längre tid. Lägger nog ut en bild på övningen vi gjorde imorgon!

Imorgon ska jag rida ut på skithästen :-) ♥


» Döööd

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, var ute och festade. Red lektion idag, gick fantastiskt!

Uppdaterar mer ikväll när jag förhoppningsvis blivit människa igen - måste nog sova ett par timmar nu. Har både mejl och bloggen att fixa med ikväll, har typ inte varit inne på internet sen i torsdags så :-)

Vi hörs sen!


» ♥ Lyckad uteritt

Jag fick sluta en timma tidigare från jobbet idag, så skönt! Hade redan planerat att rida ut på Trisse - jag tycker nämligen att han behöver ridas lite innan lektionen på lördag och imorgon kan jag inte - så det fick bli idag.
 
Det var redan mörkt när jag kom ut, men jag hade tagit med mig min pannlampa och tänkte prova om han accepterade den. Hoppade upp utanför stallet idag igen och han gick som ingenting, så duktig ♥ Nästa gång ska jag dock leda honom en bit igen innan jag hoppar upp, så han inte får för sig någonting igen.
 
Just det där med att gå från stallet utan att bråka kan ses som en bagatell, men för oss är det ett stort framsteg. Jag tror att vi har fått en ännu bättre och starkare relation nu och då fungerar allt så mycket bättre ♥ Iallafall, tände pannlampan också och han brydde sig inte ett skit! Kunde titta ner och åt alla håll och kanter utan att han tyckte det var obehagligt. Lorden blev ju livrädd om man råkade titta ner med pannlampan på, så där fick man verkligen passa sig med vart man tittade - men inte med Trisse ♥
 
Vi red i alla gångarter och Trisse var svinpigg och stark! Han blir nog riden lite för lite för dagen, men jag tror att det kan gynna honom att få vara lite pigg och het också. Nu kommer jag inte bli hindrad av mörkret i veckorna heller, utan vet nu att jag kan sticka ut och rida trots att det är mörkt ute ♥
 

» Skithäst :-)

Jag förstår inte vad det är för fel på mig, jag är verkligen helt slut hela tiden! Har ingen lust att åka till praktiken imorgon heller, vet ej vem som ska handleda mig när min ordinarie är borta...

Var ut till stallet idag, tog in och matade Trisse ♥ Borstade också och masserade lite :-) Kollade brodden och han hade lyckats tappa en, skithäst! Fick dit en ny iallafall utan större bekymmer!

Imorgon tänkte jag försöka rida lite. Skulle vilja rida på ridbanan men tror inte att det går nu, det har ju varit plusgrader och sen har det frusit på igen så snön är alldeles hård. Eftersom ridbanan inte heller är plogad tror jag inte att det går. Ska nog prova rida ut med pannlampa, får se om det går!

På återhörande!


» Ny häst

Var bara ut en snabbis till Trisse idag, hämtade mina ridkläder och sedan följde jag med Sara och Emelie till deras stall.

Fick prova rida en ponny, första gången jag red ponny och något annat än travare på 4-5 år? Det var superroligt att rida en häst som kan lite mer så att säga. Dock har jag tappat mycket av min ridning i och med att jag mest rider för att utbilda nu för tiden. Lorden kände jag ju utan och innan också...

Dock skulle jag aldrig byta bort ponnyn mot Trisse, skulle inte byta honom mot något i världen. Framstegen han gör hela tiden får mig tårögd och det är ju det som gör ridningen rolig! En häst som kan lite mer skulle jag inte tycka vore så roligt i längden - inte om vi inte hade gjort resan dit tillsammans.

Bosse hälsar en god jul i förskott ;-)


» Mentalt slutkörd

Jobbade kväll idag, var där i 4,5 timme och är helt slut i huvudet - kul är det iallafall och det gick bra.

På förmiddagen var jag i stallet och red Trisse ♥ Tänkte chansa och hoppa upp utanför stallet, laddade upp med en massa tålamod. Han gick hur snällt som helst hela vägen, var aldrig några problem! Framsteg!!!

Tränade en del galoppfattningar, bara höger. Jag får inte kläm på honom, försökte få honom att bita mig i tån till höger och hålla honom rak i kroppen, mycket lättare sagt än gjort! Helt omöjligt idag, och vänstergaloppen kommer inte att fungera förrän jag lyckas. Bara att träna på antar jag.

Han var väldigt pigg hela ridturen, jag höll på att drutta i backen några gånger - men när det gäller honom uppmuntrar jag det bara. Det är härligt att han verkar tycka livet är roligt!

Första tävlingen för nästa år blir på Vilsta den 10 februari, en blåbärshoppning. Kommer hoppa 50 cm, är ju ganska långt fram men jag måste komma igång med hoppningen snart!

Trisse har fått ärva ett täcke av Lorden, ridtravarförbundets logga på andra sidan. Funderar dock på om han ska få ett eget sådant och ha som tävlingstäcke, det är inte så farligt dyrt nämligen!

Nej, nu ska jag sova - ska ju orka med en praktikdag imorgon också!


» Ridtur till grannen och hem

Ja ni läste rätt, idag red vi till grannarna med stora travstallet och vände hem! Jag skulle ju på tävling och titta så hade redan bråttom och vi pratade med grannen i typ 30-40 min och sen fanns det inte mycket tid kvar till att rida!

Grannen frågade vad Trisse hade för stam varpå jag svarar Smok'n Lantern... "Ja, förstod nästan det - han hade alltid tungan ute när han tävlade!" (Trisse hade tungan ute då). Hon sa också att samme hingst lämnar heta avkommor och tittar på Trisse som vid detta laget står och sover "Han måste vara undantaget som bekräftar regeln". Haha! ♥

Imorgon ska jag rida längre än till grannen iallafall var planen!


» Snöstorm och fotografering

Åkte ut till stallet idag för att ta bilder och rida ♥ Det sistnämda fick jag ställa in, det var verkligen trist väder ute (blåste och snöade) och sedan var jag inte jättesugen på att rida själv. Imorgon ska jag åka och titta på tävling, ska försöka rida innan det om jag får sällskap. Jag får sjukt dåligt samvete när jag planerat att rida men inte gör det, vore ju bra om jag red honom lite innan lektionen på lördag.
 
Iallafall, jag fotade ju idag också - här är de enda bilderna som blev bra (Trisse var inte så sugen på att posa idag, haha ♥).
 

» Lite skitsnack

Nu är ännu en praktik-vecka avklarad, känns skönt. Har provat att praktisera kväll första gången, vilket gick fint. På måndag praktiserar jag kväll igen, mellan 16-21 så hinner vara i stallet på dagen - skönt! Min handledare skulle försöka ordna så att jag får hoppa in och vikariera (med lön) en vardag nästa vecka. Inget är bestämt än men jag håller tummarna!
 
Var ut till stallet efter praktiken idag också ♥ Borstade Trisse lite och fixade och donade. Måste fixa en ny sax, han behöver klippas i nacken och min sax har börjat ge upp. Funderar faktiskt på att skaffa en liten rakapparat till nacken istället, är lättare och blir snyggare. Han fick gå ut i hagen igen efteråt iallafall.
 
Imorgon ska jag fota Trisse lite tänkte jag, vill även rida fast det ska bli tögrader. Blir det blötsnö får jag hålla mig till det plogade vägarna, tror att djupsnön blir för tung när den blir blöt. Ja, morgondagen får utvisa helt enkelt. Vänta er bilder iallafall!
 
PS. För er som följde min förra blogg och undrar varför jag inte uppdaterar lika flitigt här - jag har helt enkelt inte tid längre. Sen vill jag skriva saker som är värda att skriva om, inte posta inlägg bara för postandets skull - jag ska även försöka att bli bättre på att skaffa filmer/bilder. Kommer att uppdatera bloggen 1-2 gånger om dagen.
 

» Uteritt

Även imorse var det 20 minusgrader, men det stoppade inte mig - jag åkte ut till stallet enligt planen och packade på mig ordentligt med kläder!

Började med att jag blev dyngsvettig när jag ledde Trisse genom djupsnön (leder honom första biten när vi rider ut). Sedan kom jag ju inte upp för alla kläder, haha. När jag väl fått ner stigbygeln till lagom höjd fick jag inte över benet när jag hoppade upp. Tur att Trisse är snäll och står still när jag försöker bestiga honom. Måste verkligen sett kul ut med mig som försöker komma upp på hästen med samma stil som man bestiger mount everest, haha. Kom upp till slut iallafall.

Han var jättefin idag, vi tog långa galopper i snön och bara njöt av varandras sällskap - han ville bara galoppera så jag hade full sjå att hålla in honom. Han spände sig massor när vi kom bort till kohagarna (går inga kossor där nu men det tror Trisse att det gör), men vi kom förbi helskinade.

En superhärlig ridtur helt enkelt! Älskade Trisse.

Bilderna tagna efter ridturen. OBS! Det är kondens som har blivit till frost, han är alltså inte kall som en isbit som man kanske kan tro. Han var varm i pälsen längst in mot huden :-)


» ♥ Bilder, Trisse i ridhus

Här kommer några bilder från när jag och Trisse var i ridhuset i förrgår. Tyvärr förstör jag varenda bild då jag står på tå, lite tråkigt men jag bjussar ändå. Trisse är ju fin iallafall.
 
Planerar in en fotografering av Trisse i helgen, ska se om Malin eller Emeli kan hjälpa mig hålla i honom bara. Vore fint med lite helkroppsbilder på honom i den vackra snön ♥
 

» Trisse i ridhuset ♥

Igår var vi ju som sagt i ridhuset och tränade lite. Hade väl egentligen ingen plan, förutom att rida över lite bommar. Så fick det bli också, red även serpentiner och övergångar och volter. Snälla Sara var med och värmde upp honom och filmade samt fotade!
 
Filmerna kommer här. Jag behöver räta upp mig och släppa ner hälen, jag vet. Ni ser även mig i en skratt-attack och även att vi misslyckas lite emellanåt. Dock kändes han jättefin och regelbundna lektioner har verkligen hjälpt oss hur mycket som helst! ♥ Det får jag fortsätta med.
 
Imorgon har jag praktik mellan 15-21 vilket innebär att jag tänker åka ut till stallet och rida i dagsljus på förmiddagen! Dressyrlektionen i helgen blir inte av, däremot blir den nästa vecka på lördagen. Kul att träna två dagar innan jul sådär, mysigt! ♥
 
 

» Ridhus

Mitt hjärta var superfin idag! Helt fantastiskt jävla skitfin rent ut sagt. Har precis kommit hem, ska bada och hoppa i säng, är dödstrött - så tyvärr får ni vänta till imorgon kväll med bilder och filmer. Jag orkar verkligen inte nu, men imorgon så!

En smygtitt kan ni ändå få:


» Stallfritt

Idag tog jag ledigt från stallet för att kunna gå på bio. Såg breaking dawn, tyckte att den var sådär ärligt talat.

Iallafall, imorgon bär det av till ridhus igen (förutsatt att det inte blir snöstorm eller något sådant). Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska jobba med bommar uppsuttet eller löshoppa. Lutar åt det första men bestämmer mig imorgon, beror på vad jag känner för.

Det bästa är att ridhuset är ledigt mellan 16.30-19.30 imorgon, så blir ingen sen kväll! Superskönt ju. Hoppas att jag kan få med mig någon som kan hjälpa mig, då blir det garanterat film iallafall!

God natt!


» Någon jag vill träffa

Höll på med en lista på min förra blogg, tänkte ta lite rubriker därifrån och skriva inlägg utifrån dem. Nu har jag alltså valt rubriken "Någon jag vill träffa", för mig är det svinlätt att svara på. Gör en topp 3 lista:
 
♥ På plats nummer 3 - JAMES LAFFERTY
Honom skulle jag kunna sitta helt tyst och titta på en hel dag. En extremt vacker människa som dessutom är med i min favorit TV-serie of all times, One Tree Hill.
 
♥ På plats nummer 2 - JOHNNY DEPP
Typ den hetaste 50-åringen på denna jord? Jag tycker att han är så jäkla grym och häftig, han spelar inte ofta roller där han ser snygg ut - ändå är han så förbaskat snygg att man bara vill dö. Måste vara något han bara utstrålar? Jag vill träffa honom och fråga hur han gör, haha.
 
♥ På plats nummer 1 - VILLE VALO
Min man, vi ska gifta oss - han vet bara inte om det än ;-) Han verkar vara en genuint rolig och snäll människa och jag kan tänka mig att vi skulle kunna ha långa och djupa diskussioner ihop. Jag har så mycket frågor och är vädligt nyfiken på honom som person. Se videon nedan, haha:
 

» Lite kyla stoppar oss inte

Idag var det närmare -20 grader när vi skulle sticka ut och rida. Jag var ordentligt påpälsad vill jag lova, så pass mycket att jag inte kom upp på hästen, haha! Efter en stunds kämpande kom jag äntligen upp iallafall och vi gav oss iväg i den härliga vintersolen.
 
Vi var ute i närmare 90 minuter och galopperade i både djupsnö och på plogad väg, hur härligt som helst ♥ Hästarna frustade och tyckte det var superhärligt, ögonen tårades av den kalla luften och jag bara njöt. Då mår man bra vill jag lova. Blev mycket skritt också, blev lite kallt fram på slutet men annars klarade jag mig faktiskt utan att frysa!
 
Detta har jag på mig en kall vinterdag som denna: Underställ, tröja, dubbla vinterjackor, halsduk, rånarluva och dubbla vantar. Även ridbyxor och termobrallor, dubbla strumpor (värmepåsar vid tårna), rejäla vinterskor och öronmuffar på hjälmen. Varm håller man sig iallafall.
 
Här kommer några bilder från idag ♥
 

» Vinterskodd ♥

Igår var Marie och Tomas på besök, jättetrevligt och en rolig men kall dag! Tog ett varmt bad när jag kom hem. Trisse blev vinterskodd med snösulor och hela rasket, så nu äntligen kan vi rida igen. Han skötte sig som vanligt jättebra under skoningen också, fina hästen ♥
 
Idag blir det första ridturen för oss ute i snön, ska bli så himla härligt. Vi tar med oss Emeli och Sally - jag har bestämt att det blir massor med galopp och gärna i orörd djupsnö. Åhh, härligt! ♥

» Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg. <3