» Galopperat i backar

Idag red jag Trisse efter praktiken, det gick jättebra! Vi red samma sväng som vanligt, fast upp och ner för "galoppbacken" 3 gånger istället för en :-)

Trodde att han skulle få ett utbrott när vi vände och red upp för backen igen, men han lunkade på så snällt så! Faktiskt så har han inte "dummat" sig överhuvudtaget sen i november tror jag :-) Hoppas att det tyder på att han trivs med livet.

Tror jag snart måste börja rida med boots då han ofta trampar på sig fram. Har ett par boots men de ger skavsår, vill köpa boots med fårskinn (som motverkar skav) men de är rätt dyra. Får kolla runt lite, inte meningen att han ska behöva kliva på sig själv och få småsår hela tiden :-)

Imorgon är det dags för lektion igen, kul! Spännande att se hur mycket vi utvecklats denna gång ;-) Hoppas även på att få hoppa in och vikariera istället för att gå som praktikant... Återstår att se!


» Ridning

Glömde säga igår att Trisse älskade sina hästgodisar med äppelsmak! Han höll på att äta upp handen på mig, haha!

Idag stack jag ut till stallet och red direkt efter praktiken! Idag gick Trisse som en dröm!!! I början passade han lite mer än vanligt (vanligtvis passar han ett par steg innan han faller in i trav), men vi fick till flera jättefina övergångar mellan skritt och trav!

Han gick stundtals fint i formen också, han går gärna formad som en banan men när jag "knackar" in högerbogen med skänkeln så fick jag gensvar direkt - han blev rak i kroppen och hittade en trevlig arbetsform :-)

Imorgon kommer jag inte åka till stallet då jag ska flyttstäda en lägenhet. Jag behöver alla pengar jag kan få då jag sparar till ett nytt träns till Trisse! Det ser lite annorlunda ut än andra träns och är utformat för att inte ligga och trycka på några nerver/tänder. Hoppas på att han drar in tungan på detta träns, om inte så kan det inte skada ;-) Har hört mycket gott om det tränset! Ska skriva mer info om det i veckan tänkte jag :) Det kostar 1500kr så det är därför jag sparar ;-)


» Shopping, flätning och ridtur

Idag åkte jag till granngården och köpte mat till min älsklingskille! Köpte två säckar (40 kg) på en gång, så har jag så det räcker ett tag :-) 2 säckar fick lagom plats i fodertunnan!

Som vanligt när jag är i hästavdelningar kan jag inte låta bli att kolla på andra hästsaker. Hittade en hink med en flat sida och krokar så man kan sätta fast i galler på en box. Fungerar både som krubba och vattenhink. Perfekt om man åker på tävling! Smidigt att ha i boxen :-) Köpte även hästgodis med äppelsmak, tänkte prova om Trisse gillade det :-) (Lorden HATADE alla typer av hästgodis, tog han den någon gång i munnen spottade han bara ut).

Åkte ut till stallet med grejorna och tog in Trisse och började med att fläta hans man. Manen har blivit lite avskavd på vissa ställen (troligen av halstäcket) så jag provar fläta nu så han får behålla sin man ;-) Gjorde sedan i ordning honom för en ridtur!

Trisse var lugnare idag då jag provade att ha bomull i öronen på honom. Dock flippade han ur för fullmånen, haha! Den var skitäcklig där bakom träden! Herrejisses alltså, haha! Han kändes bättre idag, var väldigt pigg. På slutet passade han mycket igen, fick upp en jäkla fart i pass också... Då var han bra het så vet inte om det beror på det. Jag har en halv påse älgört kvar (som ger smärtlindring) så ska prova ge det och så om det blir någon skillnad. Dock tror jag mer på att han passar mycket för att han har någon låsning någonstans, alternativt att han står emot/blir spänd.

Han känns iallafall fin däremellan så har väldigt svårt att tro att han ska ha ont. Det bekymrar mig lite dock, jag vill hitta en orsak till allting :-) Provar älgört, sedan kanske jag ska börja fundera på en equiterapeut eller Lindblom igen. Ska till ridhus för att rida lektion på fredag, får se om han blir bättre då :-) Tycker att han passar mycket mindre på ridbanan/ridhus där han slappnar av mer :-)


» Senaste dagarna

Jag har bloggat dåligt de senaste dagarna då jag har haft mycket att göra samt har varit väldigt trött när jag väl har haft en lugn stund.

I fredags var jag fruktansvärt ridsugen så jag gav mig ut och red i mörkret. Jobbade mycket med Trisse som för dagen inte kändes trevlig alls. Han passade extremt mycket och var väldigt spänd och okontaktbar. Fick ingen kontakt med honom men avslutade ridpasset som planerat, dock med en väldigt dålig känsla.

Igår var jag inte ute i stallet alls då jag var i Nyköping hela dagen för årsmöte och grejor :-) Blev invald i styrelsen som suppleant, kul!

Idag var jag ute i stallet igen och red med E och M :-) Red inte så länge och mest skritt, Trisse kändes fin i travbitarna så det var ju kul! Som ni märker gick det åt skogen med hans vila – när man planerat att inte rida blir man minsann sugen istället!

Imorgon ska jag också rida efter praktiken tänkte jag, först ska jag bara förbi granngården och köpa 2 säckar foder till Trisse – han har nämligen tvärslut!

 


» Dåligt samvete

Var helt inställd på att rida idag men jag stressar ihjäl mig då jag fick hoppa in och jobba på riktigt idag och även ska göra det imorgon.

Jag känner mig helt enkelt jättestressad fortfarande och det blir inte bra om jag ska rida, Trisse kommer bara bli negativt påverkad.

Sen kommer han att vila idag, imorgon och lördag och söndag. I helgen ska jag nämligen på årsmöte med ridtravarföreningen (hela dagen) och på söndag är det 60-års kalas (vet ej när vi ska vara borta så jag kanske hinner rida på förmiddagen om jag har tur.

Jag hade iallafall tänkt lägga in en mikrovila för honom snart, så det passar ju förvisso bra att ta det nu :-) På måndag är det bara på't igen - Trisse behöver ju faktiskt även viloperioder för att smälta allt han lär sig i en rasande fart. Känner mig dock lat och får dåligt samvete...

Aja, snart kommer våren och förhoppningsvis med det en bättre motivation och roligare träningsmöjligheter! :-)


» Usch

Ponnyn avlivades igår och det var lite spår efter det på stallbacken... Trisse var hel-nervös och jättestressad när jag gjorde i ordning honom för ridning. Han kände väl att det hänt någonting.

Han vågade knappt gå från stallbacken och var jättehispig hela ridturen, vid kalkungstorp gav jag upp och vände hem igen. Jag fick ingen kontakt med honom, han var som en tickande bomb. Han flög i luften för minsta lilla, var stark som ett h-vete i munnen och bars okontaktbar - visste inte vart jag skulle börja med honom liksom. Tog rätt beslut att vända hem!

Jobbade honom lite i skritten på slutet och då började han slappna av. Var ute i ca 40 minuter. Imorgon gör vi ett nytt försök efter att jag har varit på praktiken - förhoppningsvis är han inte lika skraj då :-)


» Stallfritt

Idag bestämde jag mig för att stanna hemma och vila. Sov nämligen ingenting i natt heller och Trisse ska ändå vila idag - så jag behöver inte åka ut :-)

Imorgon ska jag ha kvällspraktik mellan 16-21, så jag kan rida på dagen efter lite sovmorgon - sweet!


» Puh!

Nu har jag hunnit sätta mig efter en sömnlös natt och en hektisk dag som följde. Kul har det dock varit!

Efter praktiken så åkte jag ut till stallet för att rida Trisse! När jag hade sadlat kom Malin ut och ville hänga på, så vi tog sällskap. I mörkret gav vi oss iväg och red i ca 40 minuter i skritt och trav. Jag tränade lite på halvhalter, Trisse svarade lite sisådär på det (Sally sprang ju framför) men han blev ändå jättefin av det! Låg i nacken och emellanåt gick han några steg i fiiiiin form! Dock var målet bara att han skulle gå lite lägre med nacken.

Efter ridturen var han så nöjd och glad, han fick mat och gå ut igen. Ponnyn har åkt på fång och hon kommer nog att avlivas, tråkigt nog :-(

När jag kom till Slagsta fixade jag mat och matlåda till imorgon, fixade disken och förberedde frukost till imorgon. Tänkte kolla på film sen:-)


» Husvakt

Nu sitter jag i Slagsta, ska vara husvakt i en vecka framåt! Kul, imorgon börjar jag praktiken också!

Idag red jag inte på Trisse, utan på Avatar! Erbjöd mig att göra det igår. Idag var det första gången han blev riden utan att någon gick bredvid och höll i en lina - och 3e gången sammanlagt som han blev riden!

Det började med att Trisse gjorde ett utfall mot Avatar helt oprovocerat! Emeli (som red Trisse) hann stoppa honom i tid iallafall så ingen skada skedd :-) Vi travade lite och allt gick bra! Vi skulle följa en grusväg som går precis bredvid järnvägen, gick bra tills tåget kom! Jag hann bara tänka "nu går det åt helvete" och mycket riktigt - Avatar flippade ur. Trisse reagerade också men mest på att Avatar blev rädd skulle jag tro. Trisse lugnade sig ganska snabbt så jag styrde in Avatar i rumpan på Trisse - då fanns det ingenstans att ta vägen. Det gick ju bra iallafall och vi kom tillbaka till stallet tillsammans, nöjda och glada!

Emeli tyckte att Trisse hade utvecklats jättemycket sedan i höstas då hon red honom sist, kul! :-)


» Hetare än en spis!

Ja, det var Trisse idag. Hujedamej - mina armar värker!

Red med M och Sally och P körde Avatar. Varje gång Avatar hade en tillstymmelse att komma upp på sidan om Trisse blev Trisse skitsur, vände rumpan till och sen nöp han i och satte fart! Herregud vad han låg på. Han tog galopp lite här och var när han kände för det och jag fick verkligen inte hejd på honom! Helt galen :-)

En gång fick jag rassla tag i honom rejält när det kom en bil och Trisse vägrade sakta ner. Han ryckte upp huvudet och hoppade på stället för att sedan stanna. Stackaren måste tyckt att det var lite obehagligt, men jag var tvungen att få stopp på honom snabbt - vill inte att vi blir påkörda. På slutet fick han fria tyglar på en raksträcka och han susade förbi Sally med lätthet och frustade med öronen spetsade i varje steg. Kul att han börjar vakna till liv nu! :-)


» Kejsarens nya kläder

Trisse i sitt nya täcke nedan!

Jag har tänkt på en sak... Många har (tidigare när jag hade lorden ffa) frågat om mitt val av häst. Varför väljer jag att ta mig an travarna att rida på och utbilda när jag kan skaffa en mer färdig tävlingshäst? En gång i tiden var jag ju duktig på att rida...

Jo, dels är det inte tävlingsbiten jag är ute efter. Har man en riktig tävlingshäst blir det sådana krav på att hela tiden prestera och det klarar jag inte riktigt av, då skulle jag nog lägga av med tävlandet ganska snart. Jag vill ha en snäll och väluppfostrad häst vilket man ofta får i travarna.

Jag vill också känna att jag har jobbat fram eventuella resultat själv, alltså - Trisse hade aldrig hoppat tidigare (inte Lorden heller) och därför känns det för mig större när nämnda hästar går felfritt en bana på 50 cm än om jag skulle gå felfritt med en riktig tävlingshäst på 120cm höjd.

Eftersom jag också är inbiten travtjej så vill jag kunna ge hästen som inte lyckades på travet chansen till ett bra liv. Min dröm är att om några år skaffa mig en starthäst på sidan av Trisse.

Sen gillar jag att det går att göra allt med travarna! Köra, hoppa, rida dressyr, western, tolerans-träna - ja allt! De ställer upp på allt.

Sen är ju ärligt talat Trisse världens bästa häst, och då spelar prestation för mig ingen roll - det var inte för tävling jag skaffade honom även om det är kul med någon liten tävling då och då :-)


» Rosetter

Så här fick Trisses prisvägg bli :-)


» Alltså !!!

Lektionen på lördag inställd också :-(( Det går bra nu! Not...


» Pysslar

Nu på kvällskvisten så pysslar jag med prisrosetter. Har flätat band så jag kan hänga upp Lordens, känner mig tillräckligt stark för att göra det nu. Kommer hänga upp dem med bilder imorgon och sedan fota resultatet, vi har ju exakt 60 st ihop :-)

Tog även hem Trisses prisrosetter som han har fått för att han gått felfritt, det är "bara" 4st än så länge så han får en lite mindre vägg med bilder för sina :-) Hänger även upp dem imorgon och fotar resultatet.

(Ridningen idag fick jag ställa in, Trisses ena framsko var helt böjd - ingen aning om hur han lyckas jämt men var ingen idé att rida då. Ska se om P kan hjälpa mig fixa det så jag kan rida till helgen iallafall)

Lordens priser nedan:


» Stallet snart

Nu får det vara slut på latemansdagarna för min del! Började morgonen med att kolla på en bra film, ska snart käka pizza (!! Ni hör ju...) och sedan masa mig ut mot stallet för att rida. Ska rida en väg med Trisse som jag bara ridit en gång förut med Sally, blir galoppträning i backar. Tror både jag och Trisse kommer uppskatta det.

Först ska jag dock se över hans brodd och byta ut där det behövs. Vi ska även prova gena över lida-vägen idag. Det har inte gått att rida där förut när det var mindre snö, tror dock att det kommer att gå fint nu. I värsta fall får vi vända :-)

Nu gäller det att tagga! Önskar att våren kunde vara här snart dock...


» New in

Besviken då brodyren knappt syns, på ett täcke kan man väl begära fetstil kan jag tycka... Lite synd, men men :-) Det var ju billigt så det får duga så länge :-)

https://cdn3.cdnme.se/4005409/7-3/pic_511c9c11ddf2b345f18faa13.jpg" class="image">


» Mörkerritt

Igår kväll var jag ute och red i mörkret i snöstormen. Såg ingenting på grund av all snö som vräkte ner, jag satt och kisade hela vägen! Pannlampan hjälpte föga då, jag kunde ändå inte titta rakt fram ;-)

Trisse var pigg och glad men ändå avslappnad. Vi travade mycket men tog bara någon galopp på grund av den dåliga sikten. När vi red hemåt fick han något tokryck och drog för mig, haha! Tror att han hörde något i skogen och då blev jag genast rädd för vildsvin.

Vi såg ut som snögubbar när vi kom tillbaka, haha! Härligt och roligt var det iallafall, så skönt att kunna rida honom i mörker måste jag säga! Då behöver man inte bli begränsad på vintern om man vill ta sig en ridtur efter jobbet exempelvis :-)

På lördag vankas det lektion igen, det blir roligt! Får se om vi jobbar på galoppen då eller vad vi gör, fick ju aldrig göra det på senaste lektionen som jag trodde :-) Och ikväll blir det en uteritt igen, jag är hundvakt på dagen så jag kan inte åka förrän ikväll.


» Feb. 12, 2013

Alltså är jag jobbig eller...!!! Snacka om att jag letar saker att må dåligt över, ibland tänker jag för mycket för mitt eget bästa...!

Nu har jag börjat tänka på hur det blir den dagen jag tvingas lämna ifrån mig Trisse och hur ledsen jag kommer bli... Tänker på hur ledsen jag blev(och fortfarande är) över Lorden. Eftersom jag prioriterar hela mitt liv efter Trisse kommer jag aldrig lämna ifrån mig honom frivilligt, grinar bara jag tänker på den sorgen...

Sen grinar jag över Lorden och den tanken att jag aldrig mer kommer att få se honom, aldrig mer krama honom och aldrig få bli tröstad av hans närvaro när jag är ledsen. Jag har fortfarande inte bearbetat det här, skjuter alltid tankarna på honom åt sidan - jag bryter ihop varje gång jag tänker "aldrig mer"...

Jag tänker på vänner som ljuger och sviker, hittar på och undviker... Går bakom ryggen och snackar, bara utnyttjar när de behöver mig för att sedan vända ryggen till... Gamla goda vänner som nu hatar..

Nej, denna kväll blev inte bra...


» Motivation

Efter gårdagen sprudlar inspirationen och motivationen igen. Jag vill tömköra, klättra, rida över bommar och rida ordentliga pass ute med mycket galopper. Kollar sedan ut genom fönstret och all motivation försvinner igen. Är så innerligt trött på snön och begränsningarna de medför!!! Ridbanan går inte att rida på, rider alltid samma ridväg då djupsnön med skare under gör att man inte kan ta sig fram någonstans i princip. Så trött så trött!
 
Tror dock att jag ska rida en lång sväng på torsdag som tar ca 2 timmar om man håller tempo. Inte ofta jag har tiden, men på torsdag tänker jag ta mig tid! Jag har även bestämt att jag verkligen ska rida och inte bara åka med – jag vill känna att vi gjort ett bra ridpass tillsammans. Det är nu dags att det blir ordning på torpet från min sida – sålänge längtar jag efter våren som en tok.
 
Idag när jag kom till stallet var det totalt kaos, Trisses fina tävlingshuvudlag hängde inte där jag hade hängt det igår. Letade som en galning och nästan grät innan jag tillslut hittade det. Tog sen in Trisse som fick morötter, mat och en massa kärlek innan han fick gå ut igen.
 
Imorgon åker jag ut på kvällen och rider i mörkret då jag är hundvakt på dagen :-) Blir nog mysigt! Har även bestämt mig för att hoppa 50 och 60 cm nästa gång jag är med på en blåbärshoppning – 50 är ju uppenbarligen inga problem för honom :-)
 

» ♥ Blåbärshoppning 10/2 ♥

Idag var det dagen jag väntat på länge, dags för blåbärshoppning. Hoppade 50 och 50 cm. Åkte i god tid från stallet för att slippa stressa och väl framme på Vilsta kör jag fast med bil och släp. Så typiskt mig!

Jag gick banan ganska direkt, var en rätt så enkel bana – näst sista hindret stod ur en lite tajt sväng men jag tänkte att bara jag håller ut vägen så kommer det inte att bli några problem för min stjärna ♥

På framridningen var han rädd för ett par andra hästar och väldigt okoncentrerad överlag så fick peta på bogen en-två gånger för att han skulle komma ihåg att jag satt där uppe. Annars kändes han fin tycker jag! Lite lat men det var nog för att han var okoncentrerad. Gick sedan in i stora ridhuset och kollade in de stora speglarna jag fasat för men Trisse brydde sig såklart ingenting om dem. Hoppade fram på hinder nummer 1 och 4 på banan – trodde han skulle stanna på 4:an då han spanade in det lite - men han hoppade så duktigt så

Första 50-starten gick utan problem. Han kändes pigg och positiv, han gjorde det jag bad om liksom :-) Han slog över i galopp ett par steg någon gång också. Vi var felfria och fick prisrosett. Andra starten i 50 gick också bra, jag blev lite trött på slutet och orkade inte driva så mycket som jag borde men Trisse gick för egen växel – så duktig så! Film från båda rundorna nedan! Är så nöjd med min fina fina Trisse

 


» Nervös

Så länge jag har packat i bilen och fixat har jag hållt nervositeten borta, nu slog den till med full kraft... Aja, ska bara borsta hästen och lasta honom innan vi rullar ca 8.15 - så länge får jag vara nervös...


» Nervös

Har varit på språng precis hela dagen! Först var jag ut till Anna och hämtade en sadelgjord, sedan åkte jag en bra bit och hämtade en transport som ska stå kvar i stallet över natten.

Sedan bar det av mot stallet där de andra var på väg ut med hästarna, så jag la i raketsuperfarten Orvar och hängde på jag också! Blev bara en kort skrittrunda men det räcker åt lilla Trisse.

Sedan smörjde och packade jag alla saker, och friserade trisse (väääldigt välbehövligt). Sedan hem och städa och laga ridbyxor, sedan iväg igen och kolla på melodifestivalen hos en kompis (Sean banan gick vidare, yeeeees!) och efter det kollade vi på gaygalan.

Nu har jag precis landat hemma och försöker intala mig att inte bli nervös för imorgon. Fungerar inte alls vill jag påstå. Aja, inte hela världen om det skulle gå åt pipan imorgon - jag vet ju att han kan! Han kommer ha många tillfällen framöver och visa det.

Nej, nu ska jag plocka fram kläder till imorgon och sedan försöka sova några timmar - kl 6 imorgon bitti ringer klockan! Strax efter kl 10 borde jag vara färdighoppad :-)

Bild från september! Han har musklat på sig över rumpan nu :-)


» Förberedelser

Idag var jag ute och borstade Trisse, gav han mat samt smörjde in hans hovar :-) Han verkade nöjd!
 
Imorgon har jag en hel del att stå i, tror jag kommer vara borta ganska länge:
  • Frisera Trisse (nacken, hovskägget och manen ska snyggas till)
  • Rida Trisse
  • Smörja grejor och byta ut till tävlingspannband, schabrak etc. samt packa grejor.
  • Åka och hämta släp och åka tillbaka med det till stallet där det får stå över natten
  • Åka till Anna och hämta en längre sadelgjord som jag kan ha på söndag
  • Laga mina jeansridbyxor.
Detta ska packas:
  • Träns med nya pannbandet
  • Sadel med blått schabrak från Kyro
  • Hjälm, spö (ev. sporrar)
  • Benskydd fram
Sen måste jag fundera på vad jag ska ha på mig på överkroppen... Kör på jeansridbyxor om jag lyckas att laga dem ;-)

» Allt gick på tok!

Körde först fast med bilen rejält på vägen från stora vägen ner till stallet. Bilen var alltså fullt synlig från stora vägen, så var bara att knata ner till stallet och byta om samt hämta en skyffel. Traskade tillbaka till bilen och försökte medan svordomarna haglade (alla som åkte på rakan såg mina tappra försök) att försökte gräva loss fanskapet till bil. Till slut kom det en stor jeep med 3 killar som fick hjälpa mig dra loss bilen, samt åka i förväg och göra spår åt mig så jag slutligen kunde komma ner till stallet.
 
Tog in Trisse (hade snö till mina knän i hagen, helt sjukt) och gjorde honom klar för ett pass på ridbanan. Han fick pulsa i djupsnö och han tyckte att det var skitjobbigt rent ut sagt. Nya sadeln är en dröm att rida i! Vi höll på i max 15-20 minuter och red, ridning i djupsnö är jättenyttigt men man får inte hålla på för länge - risk för överanstängningar.
 
Fixade även ett annat släp till på söndag som jag hämtar på lördag! Det kostade bara 150 kr, puh! :-D
 

» Körning

Idag åkte jag ut till stallet för att provrida nya sadeln lite till, väl framme kom jag på att jag glömde den längre sadelgjorden hemma. Typiskt! Hade tänkt köra honom imorgon så nu bytte jag helt enkelt så jag körde idag och så får jag rida i sadeln imorgon.
 
Gick jättebra att köra, Trisse är verkligen en häst som vilken nybörjare som helst kan köra. Väldigt lugn och snäll och ligger inte på någonting. På vägen hem fick han dock något ryck och drog framåt - jag vände mig om och såg ett par hästar till som kördes. Var det han reagerade på.
 
Marie, i sommar tycker jag vi ska ge oss ut med Trisse på en körtur!
 
Lyckades också hitta en transport till på söndag (den jag brukar låna kommer aldrig mer rulla efter måndagens krasch). Dock var jag tvungen att hyra över helgen, 700 spänn gick det på. Aja, får väl gå för denna gång. Kunde nämligen inte låna av någon annan av olika anledningar (typ inga vinterdäck, för tungt släp, trasigt släp, upptaget osv.). Aja, åker och hämtar släpet på fredag iallafall.
 
Anmälde Trisse till blåbärshoppningen på söndag idag, som sagt blir det 50 & 50 cm! :-)
 

» Jobbigt

Just nu känns det tungt, känner mig fortfarande skyldig över gårdagens bilolycka. Jag känner verkligen att jag behöver flytta hemifrån NU. Har ju tänkt att flytta till sommaren, men jag klarar inte en dag till hemma som det är just nu. Det är aldrig lugnt, det är dålig stämning och jaa...
 
Jag känner mig mest vilsen just nu...

» Edit

Den sadeln jag ska sälja är översta bilden i inlägget nedan och den undre (med schabraket) är den nya, blev lite fel!


» Sadelutprovning

Igår var det dags för sadelutprovning! Ringde Laila (sadelutprovaren) på morgonen och hon kunde komma redan efter ett par timmar! Som jag förstod det skulle hon bara komma ut och kolla hur Trisse såg ut i ryggen för att se på ett ungefär vad för typ av sadlar hon skulle ha med sig till nästa gång!

Hon kom iallafall ut och kollade på Trisse och sa direkt att hon hade några sadlar i bilen som kanske skulle kunna passa. Hon tog fram två bruna stubben och en lemetex. Jag bad till gudarna att stubben-sadlarna inte skulle passa då det dels var fel färg (jag vill helst ha något svart) och stubben sadlarna är vidrigt obehagliga och hårda att rida i (iallafall i mitt tycke). Hade någon av dem passat hade jag såklart tagit en sådan, men de passade inte då de var för svängda för Trisses raka rygg och hans manke fick knappt plats heller.

Lemetex sadeln satt dock jättebra (och ännu bättre med fårskinnspad under). Det var rejäla stöd för mina ben också vilket jag gillar, så den fick jag behålla för att prova rida i.

Provade att skritta i den idag, den var hur skön som helst! Dock måste jag köpa en längre sadelgjord då den jag har haft var alldeles för kort. Har en som är 1dm längre också men den var också för kort (stropparna till gjorden satt väldigt högt på denna sadel). Har en brun gjord i 140cm hemma så ska prova den imorgon, och senare köpa en svart 140 om den jag har passar.

Lyckades iallafall få på gjorden genom att använda mig av provosoriska remmar som förlängare, men red ej med fårskinnspaden idag. Ska som sagt var prova den på imorgon.

Nedan: en bild på nya sadeln överst och underst den jag ska försöka sälja.


» Hem från Romme

Nu åker vi hem från Romme, är hemma sent inatt. Får se om jag håller mig vaken...

Totalkvaddade släpet och bilen pajade också på vägen hit, berättar mer om det imorgon. Det är det släpet jag brukar låna, så ska försöka få tag på ett annat till på söndag.

Fick en sadel utprovad idag, en lemetex hoppsadel. Ska prova rida i den imorgon men det blir svinbra! Gillade den jättemycket. Mer om detta också imorgon.

Nej, nu ska jag försöka hålla mig vaken. Dagen har verkligen varit toppen och botten kan man lugnt säga!


» Snabba ryck

Herrejesus, ringde sadelutprovaren och fick tag på henne, hon kommer ut till Trisse en snabbis strax efter kl 12 för att kolla vad hon har att jobba med...

Så idag blir det stressigt, ska möta Anna 13.30 för att åka till Romme :-) Fast detta vet sadelutprovaren om och det skulle jag hinna sa hon, så ja :-)

Hoppas att hans rygg inte är helt omöjlig att jobba med!


» Uteritt

Idag red jag på Sally och Rebecca på Trisse! Gick jättebra sånär som på en liten olycka när Rebecca skulle hoppa av Trisse :-( Det gick bra iallafall som tur var!

Vi red in och kollade in asphult där det för några år sen var en verksamhet med islandshästar, annars följde vi bara grusvägarna och travade på isen (Trisse tog någon galopp också).

Sally höll sig också i skinnet och var på slutet riktigt avslappnad och inte så stressad som hon annars blir väldigt lätt.

Imorgon åker jag till Romme på trav så Trisse får vila då. På tisdag och onsdag rider jag ut, på torsdag ska vi eventuellt till banan annars så rider jag ut. På fredag får han vila och på lördag blir det uteritt igen, och på söndag ska vi skutta lite på Vilsta. Ska även ringa sadelutprovaren imorgon då hon inte har hört av sig.

På grund av strul så kan jag inte börja min praktik imorgon som planerat. Vet ej om jag kan börja denna vecka, återstår att se! Trisses planering kommer se likadan ut oavsett.

På bild, Rebecca och Trisse:


» Dagen

Dagen började med att jag kom kl 9.20 till stallet (hovslagaren skulle komma 9). Vi skulle ta Sally och Avatar först så jag hade ingen brådska. När jag kom var dock Trisse redan skodd på framhovarna (han hade tagit ut Trisse ur boxen och börjat med honom)

När Trisse hade fått nya och fina fötter så var jag kvar i stallet medan Avatar och Sally skoddes. Sedan sadlade jag och Malin Sally och Trisse och begav oss ut på en ridtur :-)

Red inte så jättelänge, men Trisse var så jäkla pigg haha (antagligen efter att ha stått inne i natt). Han hade bara en växel och det var galopp, så söt! Efter ridturen släppte jag ut en vild Trisse och mockade sedan hans box :-)

Nu ikväll har jag tittat på melodifestivalen (bara den japanska pojkflickan var bra) och nu kollar jag på "I spit on your grave". Riktigt brutal och utdragen film - den ger mig verkligen kalla kårar! Fysatan vad jag kommer att drömma mardrömmar! Googla på filmen för att förstå vad jag menar, äcklig tortyr och bara sjukt utdragna och detaljerade scener!

Imorgon hämtar jag upp en gammal klasskompis i stan för vi ska ut och rida. Hon på Trisse och jag på Sally! Blir riktigt skoj!