» Morr + tävling

Går inte att ladda upp bilderna på grejorna jag handlade igår från mobilen, morr!!! Ska prova från en data lite senare!

Har iallafall bestämt att jag nog inte rider på Trisse mer innan han flyttar på torsdag. Tycker det är lite obehagligt att vara där ute och känns som jag gjort något fel :-( Men är hursomhelst riktigt peppad på att flytta honom nu! Har börjat flyttpacka lite redan! (Och rensar lite, onödigt att ha med sig saker man inte använder).

Sitter iallafall och kollar upp lite tävlingar. Vill göra en liten höstplanering. Ska iallafall åka till Uppsala den 11 augusti har jag bestämt, blir 50 & 60 cm. Ska även försöka komma iväg till Ekeby och Nyby som ligger nära och bra, där finns det dock inga datum ute än :-) Sen såklart DM i Flen då. Även elithoppet där jag tävlade Drop förra året, om det blir något sådant i år.

Vi håller oss på 50/60 höjd året ut, nästa års mål är 70 cm vilket jag inte tror kommer att vara något problem nu när vi får bättre träningsmöjligheter :)


» Börjes Tingsryd

Idag var jag och Daniela på Börjes i Upplandsbro! Jag skulle inte köpa något men kom ändå hem med en massa saker såklart ;) Fast ändå nödvändiga saker, en del av dem iallafall:

• Schabrak
• t-shirt och ridbyxor
• Tävlingskavaj
• Flughuva med öron
• Jodopax
• Hästschampoo

Bilder kommer i separata inlägg! :-)


» Jun. 28, 2013


» TRAB-träning

Idag byggde jag fram en liten TRAB-bana. Först det klassiska, två bommar att rygga mellan. Sedan en vaxduk som han skulle gå över, en träplatta och även ett moment som ligger på MSV-klass, öppna och stänga grind från hästryggen. Trisse den skithästen gjorde allting klockrent på första försöket (förutom att rygga rakt, men det problemet är nog snart väck).

Jag höll därför inte på så länge, men gjorde alla moment 5-6 gånger och det var inga problem. Nötte lite mer på ryggningen och avslutade när han gjorde det helt okej. Dock är det en bit kvar innan det sitter perfekt!

Jag jobbar 16-21 idag och efter det ska jag snabbt till Konsum och handla lite så jag kan äta även imorgon. Imorgon kväll "jobbar" jag samma tid, ska gå med på sidan med en ny vikarie som är lite osäker. Ska mest ge mediciner till de hon besöker och sen ska jag peppa henne :) Så blir rätt slappt ändå :) Lite stolt över att jag fick det förtroendet faktiskt!


» Midsommar

Midsommar var verkligen awesome, men jag ljuger om jag inte säger att jag var rejält på lyset. Jag hade skitkul iallafall och det är ju huvudsaken! Igår gick jag som en zombie hela dagen, var verkligen bakis. Började dock flytta och åkte ut och kollade till Trisse :)

Idag kände jag mig äntligen som en människa igen, red Trisse tillsammans med Malin på Avatar och det gick bra :) Trisse rids just nu bara när jag har tid (i och med flytten) men tror han mår bra av en liten lugnare period!

Resten av dagen har jag flyttpackat och städat ur utrymmen och garderob, brorsan min ska få mitt lilla krypin (bor ju nu i gamla garaget!). Imorgon ska jag köpa en TV (billig) och flytta över lite mer grejer. Blir jag inte inringd för jobb tar jag mig nog en ridtur också :)


» Halvfart

Trisse får dessvärre vila idag också... Han kommer nog gå på halvfart tills jag flyttar. Han verkar inte ha något emot det iallafall.

Ska snart åka och kolla till honom :)


» Ridning

Jag red ut igår! Trisse var mer nere i dikena och jag blev fruktansvärt förbannad på honom ett par gånger när han höll på att ha ihjäl oss båda två ;) Emellan dikesbesöken var han istället äckligt fin, så han är förlåten - nästan iallafall! :)

Idag blir det ingen ridning, anledningen är att jag varit ute och sprungit 5,5 km två dagar på rad - och nu kan jag inte röra mig! Ska iallafall ut och titta till min fina kille :-)

Trisse har förresten mask, 250 EPG stora/lilla blodmasken. Nästa steg är att få ett recept utskrivet :-)


» Nästa tävling

Som det ser ut nu blir faktiskt nästa tävling i september :-) Lite tråkigt att få vänta så länge, då är ju säsongen nästan över också :-/ Kanske dyker upp något, vi får se :-)

I september är det iallafall DM, jag är så jäkla peppad till att träna järnet med Trisse nu! Har så mycket idéer och inspiration nu så det är inte klokt. I juli då jäklar kör vi, här ska nu tränas!!! :-D


» På jobbet

Är på jobbet nu, blir stallet efteråt. Vet dock inte om jag ska rida, är så jäkla tråkigt att alltid rida själv... Egentligen skulle jag behöva handla lite (flyttar ju snart!) så jag tror att det blir att jag åker och gör det istället. Åker sedan ut och tittar till Trisse :) Han kan i och för sig få en lugn vecka efter rikset, det förtjänar han verkligen!


» Jobb

Jobbar en värdelös tid idag, 12-16. Har suttit hemma hela förmiddagen och väntat på att få åka till jobbet. När jag är färdig här ska jag åka ut och rida Trisse i regnet, han har vilat helt i 2 dagar så vi får väl se hur pigg han kommer att vara ;-)


» Ridtravarriks 2013 - Hoppning

Nu var vi framme vid den 3'e dagen och sista grenen, nämligen hoppningen :-) Vi hoppade 60 cm. På framhoppningen höll jag på att åka av 4-5 gånger, haha! Han var tokspänd av alla galopperande hästar, sen var det trångt så han kände sig trängd emellanåt. Då skuttade och for han och jag fick hålla i mig för glatta livet ;-) Hoppade fram på det lilla hindret ett par gånger, första språnget blev ett kråkhopp och jag höll på att ramla av igen alltså haha! Hoppade ett par språng på räcket och oxern vardera och han kändes fin, sen gick jag ut från framhoppningen då han fortfarande var alldeles stissig.

Inne på själva tävlingsbanan lugnade han ner sig betydligt! Grundomgången bestod av 8 språng, han kändes hur fin som helst och det kändes verkligen plättlätt. Vi red en felfri grundomgång, älskade fina häst!

I omhoppningen var det 5 språng, varav det sista hindret stod i en oerhört svår linje. Jag lade upp ett högre tempo utan att för den sakens skull rida som en idiot, jag ville ge honom en schysst runda liksom. Han var jättefin och galopperade nästan hela omhoppningsbanan runt :-D Chansade lite till det sista hindret och TYVÄRR så föll bommen. Min tid hade inte räckt till en placering iallafall, men ändå. Jag är hursomhelst hur SUPERNÖJD som helst över Trisse, han är ju bara för härlig! Den 14-15 September är det utställning och DM i Flen, vi får träna mer på korta svängar fram tills dess!

Bilder och filmer:

 

» Ridtravarriks 2013 - TRAB

Den 3e och sista dagen var det då dags för TRAB. Vi började med att visa Trisse för hand i skritt och trav och så kollade domaren hur utrustningen och så såg ut. Det klarade vi fläckfritt. Sedan hoppade jag upp på honom (han stod helt stilla!) innan vi började med följande moment:

1. Ryggning
Vi skulle backa 4 steg emellan bommar, här tilldelades straffpoäng om man slog i bommarna. Till min förvåning backade Trisse direkt när jag gav kommando, det har varit lite sisådär med det när vi tränat hemma. Tyvärr slog han i bommarna så vi drog på oss 6 straffpoäng här, men är ändå jättenöjd!

2. Plattan
Här skulle man ställa sig med minst en halv framhov på en liten träplatta och stå kvar där i 5 sekunder. Trisse var uppe på plattan flera gånger men förstod tyvärr inte att han skulle stå kvar där. Vi var nära men inte tillräckligt, här drog vi på oss 100 straffpoäng.

3. Flytta potatisar
Här skulle vi ta ner 3 potatisar från toppen av hinderstöd och släppa ner i en hink. Detta klarade vi utan problem, fick inga straffpoäng här.

4. Halt över bom
Vi skulle här gå över en bom med hästens framben och sedan stanna över den. Vi skulle stå kvar i 10 sekunder, detta klarade Trisse utan problem - 0 straffpoäng även här.

5. Vända i trångt utrymme.
Även detta gjorde han helt klockrent! 0 straffpoäng.

6. Rida på rakt spår
Även detta gick perfekt så även här 0 straffpoäng.

Vi drog på oss ytterligare 2 straff för ett galoppinslag när vi skulle trava in i mål. Vi landade alltså på 108 straff-poäng totalt, hade vi klarat plattan hade vi kommit 4:a. Jättenöjd med Trisses TRAB-debut verkligen! Nu ska vi träna på plattor ;-)

 

» Ridtravarriks 2013 - Utställning och löshoppning

Dag två på rikset var det utställning och löshoppning. Har lite kritik till löshoppningen som jag inte vill ta här men det var en rättvis bedömning. Trisse fick beröm för sin hoppteknik i löshoppningen vilket värmde mitt hjärta, han gled över 110-115cm innan jag sa stopp. Han fick 32,5 poäng i löshoppningen och fick en gul klass III rosett. För att komma upp i klass II och en blå rosett så krävdes det 35 poäng - han är nog snart där ;-)
 
I utställningen var bedömningen också rättvis, kände igen mig i allt. Bland annat lite framtung trav och tendens till underhals fortfarande. Här skrapade vi ihop 32 poäng och även här krävdes det 35 poäng för att komma upp i klass II. Han fick alltså en gul klass III rosett även här. Dock spelar det ingen roll för mig vad en domare säger, för mig är Trisse finast i världen!
 
 
 
 

» Ridtravarriks 2013 - dressyr!

Efter lite längre tid än vad jag planerat kom vi tillslut fram till Skogslotten i Norrköping, jag tog en specialväg och åkte 4-5 mil längre än vad jag behövde - haha! Som tur var så var jag ute i väldigt god tid så jag kände mig aldrig stressad. Vi var framme strax efter 11 och hann lasta ur alla saker i lugn och ro och kolla lite på dressyren innan det var min tur att sadla.
 
På framridningen var han lite tjafsig och stretig som han varit den senaste tiden. Dock fick jag loss honom ganska bra efter en stund, det var en bit kvar men som det gått de senaste gångerna jag ridit dressyr så är jag nöjd. Inne på banan var han stundtals jättefin, men han blir ju lite valpig och vinglig. Dock tyckte jag att han inte trängde sig så mycket inåt på volterna som han brukar vilket ju är bra! De stora missarna var att han inte stod still i halterna, annars var det det bästa dressyrprogrammet vi gjort hitills. Vi skrapade ihop 52% lite drygt vilket jag är supernöjd med - har tidigare ridit på som bäst 47% med honom. Vi var ju inte med och tampades i toppen men det hade jag aldrig förväntat mig heller, han gjorde sitt bästa program någonsin och kändes mycket bättre än vad han gjort hemma på senaste tiden. Jag är supernöjd med Trisses dressyr!
 

» Student 2013!


» Uruselt

Jag har varit urusel på att uppdatera här, jag har liksom inte haft en lugn stund på hela veckan typ och känner mig sjukt sliten. Skrev på kontraktet för nya lägenheten idag, så fick tacka nej till jobb på grund av detta. Lite tråkigt men jag kanske kan behöva en 5-dagars ledighet nu... Får dock lite ångest då det går bort så många dagar. Har lite jobb inplanerat dock och hoppas att det blir mycket mer.

Fick mitt sommar-schema igår också, börjar den 1 juli. Kul schema, eller inte... Varannan vecka är 6 dagars vecka och varannan vecka är det bara 3-4 dagar istället. Kunde kanske ha varit lite mer utspritt om jag fått önska, men men :-)

Med Trisse händer det inte mycket, vi har ridit ut en del och det går fint - han är pigg och glad. Ska ut och rida strax, sen packa färdigt grejorna inför fredag. Imorgon tar brorsan studenten så jag blir stall-ledig då :-) Vill ha så mycket som möjligt klart tills på fredag.

Förresten så känns det nu som jag saknar en riktning i livet igen, har varit så lycklig de senaste månaderna då jag haft honom... Nu rycktes det ifrån mig. Jag överlever, jag är förjäkla stark och har gått igenom betydligt värre saker än såhär. Jag klarade mig utmärkt innan han kom in i mitt liv och vet att jag klarar mig i fortsättningen också. Han kommer finnas kvar i mitt liv men en annan typ av relation, så det känns skönt. Dock lite tungt just nu men jag vet ju att det är övergående. Det är bara kasta ut kroken igen, finns många fiskar därute!

Nej nu ska jag ut och rida, uppdaterar mer ikväll - tjolahopp!