» Fruktansvärt

Red Trisse igår och idag, får berätta mer om det imorgon. Jag ser nämligen knappt vad jag skriver, fick en huvudvärk från h-lvetet :-( Mår fruktansvärt, så ska lägga mig och vila snart och sedan sova. Imorgon blir det jobb 7-14 och sedan kommer equiterapeuten ut till Trisse vid 16. Uppdaterar mer imorgon kväll :)


» Equiterapeut

Fick tag på equiterapeuten idag :-) På måndag runt 16-snåret kommer hon ut och tittar på Trisse. Kanon! Efter det tar jag nog beslut om ifall han ska blåbärshoppa den 7 april eller inte. Beror lite på hur mycket "fel" det är på honom (om det ens är några, men något litet hittar hon säkerligen).
 
På ett sätt hoppas jag nästan lite på att det är någonting som gör att han inte klarar att ta vänstergaloppen - så det blir lättare att träna på när "felet" är åtgärdat. Jaja, vi får väl se :-) Bra att hon kommer så pass snabbt iallafall!

» Galoppjobb

Idag red jag årets första galoppjobb på barmark, det var underbart! Skrittade först fram och travade fram såklart. Sen red jag galoppintervaller 500 x5 (med skritt emellan). Han har ju inte konditionstränats på hela vintern så jag tyckte det var dags att mjukstarta lite :-) Trisse var svinpigg och galen men skötte sig ändå bra :-)
 
Han var inte det minsta trött efteråt, tvärtom snarare! Han fick stå inne en stund med ett mysigt täcke på sig och bara njuta (och äta). Imorgon ska vi ut på en sväng igen tänkte jag, vet dock inte än vad vi ska göra :-) Det får tiden utvisa.
 
 
 

» Lycklig tjej!

Ber om ursäkt för att jag aldrig uppdaterade mer igår, fick äntligen tillbaka min dator som har varit på lagning i ett halvår för 43534327 gången i ordningen. Nu fick vi byta hela hårddisken en 3e gång för den hade kraschat. Förstår inte vad jag gör? Iallafall, nu kommer uppdateringen att bli 10 gånger roligare. Har nämligen bara uppdaterat från mobilen i princip det senaste, morsans och farsans dator är full av virus så tar 100 år att skriva ett inlägg på deras dator.
 
Iallafall, igår stack jag ut och red efter jobbet! Trisse var väldigt spänd och vågade inte ens gå från stallbacken till en början. När vi väl kom iväg var han uppe i det blå den första halvan av ridturen, försökte ställa och böja halsen på honom men han var okontaktbar. Efter en bra stund lossnade det och han gick hur fint som helst istället :-) Jag är verkligen toknöjd, fina hästen!
 
Idag var planen att rida efter jobbet, men jag ändrade mig. Hade tänkt rida hela påskhelgen då jag kan få sällskap, hade jag då ridit idag (med igår inräknat) skulle han ha fått gå 6 dagar på rad. Tycker att det är lite väl. Åkte ut till stallet iallafall, han stod och halvsov i den varma solen så jag lät honom vara - den där hästen är verkligen en livsnjutare!

Imorgon tänkte jag ringa equiterapeuten igen, sen ska jag försöka se vart mina boots med fårskinn som jag beställde tog vägen!? Fick ett mejl för ett bra tag sedan att de var påväg till Sverige, så nu borde de faktiskt vara här... Annars får jag väl beställa någon annanstans ifrån :-)
 

» Dåligt uppdaterat

Trisse har fått vila i två dagar nu, tyckte han förtjänade det :-) Ikväll ska jag rida en sväng tänkte jag!

Tog kontakt med en equiterapeut igår, ska ringa henne i slutet på veckan då hon vet hur hon åker på trav i nästa vecka :-) Så tar hon Trisse någon kväll där det är travfritt :-)

Nu ska jag in och jobba, 10-15! Hörs senare :-)


» Rota lite

I eftermiddag ska jag rota lite i garaget, ska försöka hitta Lordens gamla vintertäcke som är lite halvhelt men ändå fullt funktionellt. Jag tycker det är för varmt på dagarna nu för att Trisse ska gå med tjocka halstäcket, men för kallt på nätterna för att gå i regntäcket. Så Lordens gamla vintertäcke utan hals borde fungera ett tag iallafall :-) Hoppas det blir varmare på nätterna snart, nu vill jag ha barmark.

Trisse innan vi lastade i lördags :-)


» Dop och annat skoj

Idag var det söndag, men inte vilken söndag som helst! Lilla Aubrey skulle nämligen döpas :-) Det var jättefint och jag började nästan gråta i kyrkan, haha. Jag är ju inte troende och är av den åsikten att Gud finns för att människan hittat på denne. Jag har absolut inget emot de som är troende, jag är inte en av dem bara och det står jag för :-)

Efter dopet så skämde jag som vanligt ut mig, sedan for jag iväg till stallet. Packade upp lite från tävlingen och sedan stack jag ut och red med Emeli en sväng :-) Trisse var PIGG! Imorgon får han vila :-)

Den 7 april funderar jag på att vara med på en blåbärshoppning på Vilsta igen, skulle gärna vilja prova hoppa 50 och 60 cm. Dock fyller morsan 50 år just den dagen, vi ska fira henne dagen innan men måste höra med henne om det är OK att jag sticker iväg på förmiddagen där... Får väl se hur det blir :-)


» Hopptävling 23/3 2013

Vi hopptävlade idag också. Vi började på 30 cm (clear round-klass), vi var felfria men jag red skitdåligt och ritten var inte i balans någonstans. Tror att jag rider mycket slarvigare när det är lägre. Fick klippa bort ljudet ur den filmen då jag skrattar som en galning under ritten – roligt ska man ha! :-))

Inför 50 cm ritten analyserade jag och kom fram till att jag skulle ta det lugnt i grundomgången och rida noggrant och på säkerhet. Skulle vi bli felfria och komma till en omhoppning skulle jag satsa på att rida honom i balans – inte rida som en galning. Alltså, i grundomgången höll jag ju planen. I omhoppningen ser ni att han busar till det efter hinder nummer 2 (det är ju SKITSKOJ att hoppa), efter det studsade han i princip bara på stället. Jag hade inte tänkt rida så snävt som jag gjorde, det bara blev så.

Han är inte det minsta lat heller utan nu är det snarare så att jag får bromsa. Inför omhoppningen så skötte han allt själv och jag bara styrde. På näst sista hindret blev det allt för snävt (mitt fel), hade jag stöttat upp honom sa hade han hoppat där. Nu blev det en tvekan och sedan ett hopp som resulterade i en rivning. Utan rivningen hade vi varit 2a. Det är dock inte hela världen, se bara hur bra han vänder (på stället typ) och att han på vissa ställen faktiskt har vänster galopp i korta stunder (exempelvis när han brallar i omhoppningen). Älskade Trisse!

PS. I 30cm filmen missade pappa att det var 8 hinder, han filmade bara till hinder nummer 7.

» Dressyrtävling

Idag var vi iväg och tävlade i både dressyr och hoppning. Vi började med dressyren där vi red ett skritt och travprogram. I värmningen kändes Trisse fin och mjuk i nacken, vanligtvis tar det lång tid innan vi kommer dit! Det verkar som att vår träning av att böja hans hals åt höger och vänster på våra uteritter har gett resultat!

Programmet började bra med en fin första volt i trav, andra travvolten blev inte lika bra då han gärna trycker sig inåt mot min skänkel. Han gjorde jättefina skrittvolter! Det är verkligen stor skillnad mot senaste dressyrstarten i höstas, då fick vi 42% av en domare som gärna gav höga poäng. Idag fick vi 47% av en domare som brukar döma väldigt lågt, så var verkligen stor skillnad! Det kommer bara att bli bättre. Vi kom på sista plats men för mig känns det verkligen som en seger att få känna hans utveckling! Film nedan.


» Hööks!

Var på hööks idag och köpte en hundsäng till Bosse. Köpte oxå en ny, rosa (!) glittergrimma till Trisse för 90kr. Sedan fyndade jag ett lilarandigt täcke till Trisse för 99kr! Han blev så fin så :-)


» Ridning

Idag kunde jag rida på en mycket fin Trisse, härligt! Han blev lite sur några gånger när han tyckte jag var jobbig, men han blev fin av det! :-)

Imorgon jobbar jag 7-14, efter det tänkte jag åka till Hööks som öppnar i Eskilstuna imorgon :-) Efter det blir det stallet. Tänkte rida på fredag, men får bli imorgon istället. Om jag får jobba på fredag blir det tajt att hämta transporten, rida, frisera, packa och förbereda inför lördagen. Så nu har jag skrivit två listor (en för torsdag och en för fredag) där jag delat upp alla förberedelser inför tävlingen på två dagar :-) Ridningen tar jag alltså imorgon, så får han vila på fredag :-) Natten mellan fredag/lördag får han stå inne, så är det bara att lasta och åka på lördag morgon sen :-)


» Avbruten ridtur

Jag hann inte mer än hoppa upp på Trisse igår och rida i 15m innan vi fick vända. De har kapat elledningar som låg tvärs över vägen!!! Ren tur att det inte kom mer snö, hade det snöat över dem så jag inte sett dem hade det kunnat sluta riktigt jäkla olyckligt!

Eftersom det är den enda vägen i princip som man kan ta sig fram på så fick jag vända. Gör ett nytt försök i eftermiddag och hoppas att de inte ligger kvar. Ska bara jobba först 13-15 :-) Idag kommer startlistorna inför lördag också, väntar spänt!


» Puh!

Har jobbat mellan 7-14 idag, lite senare ska jag åka till stallet och rida en sväng :-) Imorgon jobbar jag bara 13-15, så då blir det en lugn förmiddag med pizza och film. Ska även börja skriva en packlista inför helgen :-)

På torsdag börjar jag packa och greja, får jag jobba på fredag får jag lite svårt att hinna annars :-) På fredag ska jag nämligen hämta transport, rida Trisse, frisera Trisse och fixa boxen så han kan vara inne mellan fredag/lördag. Vore skönt om all utrustning var putsad och packad redan då :-)

Nej, nu ska jag ta en fika! Uppdaterar mer ikväll!


» Kvällstrött

Det var då själva... vad trött jag ska vara på kvällarna... Aja, dagen började med att jag blev väckt av att det ringde på min telefon kl 06.50 - "kan du komma in och jobba?". 20 minuter senare befann jag mig på jobbet, jobbade till kl 15.

Åkte ut till min stjärna på kvällen, borstade och pysslade med Trisse och tvättade såret (som hade börjat blöda igen, suck!). Bytte några brodd fram, imorgon ska jag byta de som behövs bak.

Fyllde i ägarpapper idag samt skrev på fodervärdskontrakt idag och skickade tillbaka :-) Imorgon ska jag rida en sväng, men först ska jag jobba mellan 7-14 :-) Blir fint när den lönen kommer i April ;-)

Nu ska jag spela lite candy crush innan det är dags att sova, haha :-) Laddar upp lite inför morgondagen helt enkelt! PS! Bjuder lite på mig själv på bilden HAHA störtskönt ju!


» Ridning

Efter att ha jobbat mellan 7-16 stack jag ut till stallet för att rida Trisse en liten sväng :-)

Tog det lugnt idag med mest skritt, övade på hemläxan vi fick igår :-) Gud vad han släppte efter! Han var verkligen superfin! Eller ja, det sista lilla fick vi inte till - men verkligen en stor förbättring mot hur han brukar vara när vi rider ute :-) Detta höll i sig även i trav (vi travade korta bitar.). Eftersom att Trisse var så duktig blev det ingen lång ridtur, ca 40 min :-)

Skulle sedan stretcha halsen genom att hålla godisbitar vid magen på honom så att han skulle få sträcka sig efter godiset och samtidigt stretcha halsen. Haha, han gjorde allt han inte skulle. Backade, snurrade runt - allt utom att vrida på halsen för att få godisbiten. Till slut så gick det något sånär :-) Nästa gång ska jag prova med morötter istället. Trisse är inte alltid världens brightaste häst (säger jag med glimten i ögat). I andra situationer är han överintelligent istället ;-) Mitt hjärta!


» Dressyrträningen igår

Igår var det dressyrträning igen! Gick ungefär lika bra som förra veckan (dvs inte så bra). Han gör ju allting helt OK, det är jag som inte får ordning på min kropp och få till det där lilla extra.

Trisse och jag bytte problemsida igår, förut har han varit mycket mer lättriden och lättböjd åt vänster, igår var det tvärtom! Helt omöjligt åt vänster. Fick jobba mycket på en liten volt innan det släppte något sånär. Jag måste få bättre koll på mina händer och inte motarbeta mig själv, det gör Trisse förvirrad.

Vi gjorde även lite skänkelvikningar, det gick fint fast han blir gärna lite stark och så drar han gärna i mig. Även i trav drar han mig ur balans, detta för han tycker att jag är jobbig ;-)

Det blev även lite (ofrivillig) förvänd galopp. Efter detta blev Trisse helt fantastiskt fin och lösgjord och jag hade ingenting i händerna! Kändes helt fantastiskt och de där 5 minuterna vi fick till kommer förhoppningsvis bli 10 min, 30 min, en timme, alltid! Svävar fortfarande på moln, helt underbart kändes det!

Fick i hemläxa att skrittjobba honom mycket i sidvärtsrörelser samt att böja halsen åt höger och vänster. Han är nämligen lite stel i halsen :-) Fick i uppgift att stretcha halsen efter varje ridpass också :-)

Kommer dock inte fortsätta rida lektion varje vecka som det blivit på senare tid, stallkamraterna vill det men jag känner att det dels blir väldigt dyrt, dels att man knappt hinner rida något emellan lektionerna... Tycker inte att det ger mig och Trisse så mycket då :-)


» Dressyrträning

Förlåt igen för dålig uppdatering! Red dressyrlektion imorse och så fort jag kom hem lade jag mig och sov. Är fortfarande ruskigt trött så blir inget långt inlägg nu.

Det jag egentligen skulle säga var att jag uppdaterar bättre om dressyrträningen imorgon när jag kommer hem och kan sitta vid en dator. Men först ska jag jobba 7-14 sen efter det ska Trisse ridas också :-)

Hörs imorgon igen! Hoppas att jag snart blir piggare igen :-) PS! Trisses sår såg fint ut idag :-)


» Ridning

Idag såg såret fint ut på Trisse så jag red en sväng, han var jättelugn och harmonisk idag!

Gav honom mat efter ridningen och hängde undan grejorna. Sedan skulle jag smörja på såret och vad ser jag? Jo han har lyckats med något i boxen så det blöder igen, suck! Nu gjorde jag bara rent med asolsprit, sen fick han gå ut igen. Ingen idé att smörja om han blöder lite och bandaget har ju en tendens att röra på sig när han är ute jämt. Får se hur han ser ut imorgon, då ska vi till Ekeby för lektion igen :-)

Imorgon ska jag försöka blogga lite bättre när jag har tiden! På söndag ska jag jobba 7-14. Håller tummarna för Rainboy ikväll! :-)


» Jag kanske gnäller men...

Idag var det så extremt kallt att rida, grät när fingrarna började tina upp (gör så fruktansvärt ont). Sådana här dagar önskar man att man haft ett isolerat ridhus faktiskt!

Red iallafall i ca 45 min i skritt och trav, samma väg vi ridit de senaste månaderna. Det gick finfint :-) Tvättade sedan såret och smörjde på lite innan han fick gå ut igen (han fick mat oxå såklart).

Imorgon tror jag att jag skulle jobba 14-16 men är inte säker. Hoppas hellre på att någon är sjuk så jag får jobba typ 7-14 hehe :-) Segt att gå praktik och sen jobba de sista två timmarna... Aja:-)


» Dålig dag

Usch, har haft en dålig dag. Det mesta har känns motigt och tungt idag men lyckades nog spela ett glatt humör hela dagen...

Ja, jag räknade typ minutrarna tills jag slutade, var så trött idag. Lite trist att gå på sidan också när man har fått jobba på riktigt några gånger.

När dagen väl närmade sig sitt slut så såg jag lyckligt fram emot att rida en sväng. Då får jag veta att jag ska göra delegeringsprovet imorgon, måste plugga mer så fick ställa in ridturen.

Åkte ändå till stallet lite snabbt, Trisses sår har gått upp igen och börjat sava. Jippie! Lindade honom igen med en kompress över såret (tvättade med asolsprit innan). Såret sitter så dumt till så jag tvivlar att kompressen sitter kvar på plats någon längre stund... Han hade iallafall inte svullnat något i benet!

När jag åkte hem från stallet började det snöa, blev ännu mer irriterad...

Och när jag kom hem såg jag att AF hänger mig i hasorna, tydligen skulle jag ha skrivit en uppföljning vilket jag inte hade en aning om. Nu har de hotat med att dra in bidraget, skickade iallafall in uppföljningen fort som tusan men mitt humör blev inte bättre vill jag lova!

Imorgon hoppas jag på en bättre dag, att jag klarar delegeringen och är på bättre humör helt enkelt. Jag vill ha vår nu!

Tävlingen den 23-24 mars blir inte över helgen på grund av få anmälda. Blir bara dressyr och hoppning den 23, traben blev alltså inställd. Ska försöka få kontakt med någon så Marie och Tomas får tillbaka pengarna för Traben! Nu håller jag tummarna för att det inte kommer en massa snö till den 23'e, törs nog inte ge mig ut med släp enda till Nyköping då...


» Tävling och skrittat ut

Idag var jag på Vilsta och kollade på deras hopptävlingar, idag var det 90cm och 100cm klasser. Kul att få se både bra och (väldigt) dålig ridning, man blir inspirerad och motiverad till att bli bättre hela tiden :-) Längtar till 23 mars då det är Trisses och min tur igen!

Åkte sedan ut till stallet, Emeli och jag tog sällskap och skrittade ut i något över en timme. Gick bra, fast det var superkallt! Burr...

Imorgon blir det inget stall för mig, såret behöver inte tvättas längre då det blivit en skorpa samt att jag inte ska rida. Så jag ska istället försöka plugga på den där delegeringen! Vill ha den klar under kommande vecka så behöver avsätta lite (läs: mycket) tid ;-)

Trisse fick gå i sitt nya regntäcke igår som jag köpte på Globen (med ett fleecetäcke under såklart). Tyckte det var för varmt för att ha tjocka halstäcket. Idag fick han dock på sig det sistnämnda igen :-)


» Dressyrträning 9/3

Idag var det då dags för dressyrträning igen. Idag gick det tyvärr inte lika bra som förra veckan (typiskt när man kan få filmat va?). Vi fick börja med att rida volter och sen skänkelvikningar på hörnlinjerna. Trisse gjorde detta riktigt bra! Dock fick jag honom trots det inte lika lösgjord som förra veckan, men det kan ju inte gå bra jämt! Man får fokusera på det som han gör bra istället :-)

Vi fick träna på vänstergaloppen idag vilket var katastrof, fick korsgalopp som bäst ett par gånger. Vi fick hålla på i en kvart (vilket är längre tid än man tror) innan vi tillslut fick ge upp. Anledningen till att det inte fungerade idag var att han var mer lösgjord förra veckan, samt att han gärna skjuter in rumpan åt vänster när han helst ska vara rak. Vi fick film ifrån hela spektaklet, lägger upp den filmen imorgon. Vi ska träna nästa lördag igen, samma tid!

Jag tror att det är lika bra att jag ringer en equiterapeut och kollar upp honom, så man inte sitter och pressar honom att fatta vänster galopp om han av någon anledning inte kan. Blir han kollad och man inte hittar något knas kan man ju utesluta det och bara fortsätta att träna :-) Bjuder på film från travbitarna, med volter och skänkelvikningar:


» Bowling

Just ja! På bowlingen var det Pontus, Robin, Justin, Adam, Linn, Johanna och jag! Jag kom på 3e plats med 189p. Robin hade 206 och Justin 203! Jag var så nöjd så;)


» Mår inte OK

Usch, jag mår inte så bra idag. Vet inte vad det är, men på eftermiddagen på praktiken började jag frysa som en galning och var alldeles slö i huvudet.

Åkte ut till stallet idag, Trisses ben såg fint ut så jag red en sväng (han var jättefin!) och lindade sedan benet ovanför såret så det inte blir svullet igen, tog en bild på såret också, kanske inte syns så bra. OBS! Att det ser kladdigt ut är för att jag först tvättade med asolsprit och sedan hade på fotbot (sårsalva), själva såret vätskar inte!

Imorgon är det fredag vilket är så jäkla skönt! Dock blir det ingen sovmorgon på lördag, ska rida lektion på Ekeby kl 8 så måste gå upp ännu tidigare än vad jag brukar :-( Får sova några timmar när jag kommer hem då istället :)


» Såret idag

Benet ser fortsatt fint ut och såret också, så jag bestämde mig för att låta det vara öppet - alltså inget nytt omslag idag. Vi snö i hagen fortfarande så då kommer det inte in så mycket smuts heller. Han sprang för fulla muggar i hagen och ser inte ofräsch ut öht. Det är bra! Imorgon ska jag rida igen, hoppas bara att benet inte svullnar upp igen men det har jag svårt att tro. Bomullen med jodopax hade han fått av sig idag och det är svårt att få bandaget att sitta (lindar ju ner över hoven då såret sitter långt ner). Bandaget åker upp hur jag än gör, så tänkte att det likväl kan få luftas :-)

Tänkte ta kort på såret imorgon, lyckades ju raka bort lite päls runt såret så det är nu mycket lättare att få rent också :-) På lördag blir det lektion om han inte nu av någon anledning skulle bli sämre i sitt ben igen. Som sagt, det tror jag verkligen inte men är ändå lite nojig.

Överlag så tycker jag att det är svårt hur länge man ska ha omslag, även om såret inte vätskar längre så vill jag väldigt gärna vara hönsig och ha på det två veckor extra typ, haha! Men det kommer ju hellre aldrig att läka om det inte får luft. Svårt det där, men jag vet att jag valde rätt denna gång.

Jobbade för övrigt 10-14 idag, sen ikväll ska jag åka och spöa skiten ur Pontus, Justin, Linn och Johanna på bowling! Mohahahaha!!! Ska bowla den 12 april också med jobbet! Håller även på att försöka fixa medicindelegering och jag förstår inte ett jävla dugg... Ska sätta mig i helgen i lugn och ro och försöka nöta in det. Kanske kan få låna Linns mamma som ju är sjuksköterska också :-)


» Ridsugen!!!

Åh vad jag är sugen på att rida Trisse, har inte ridit sen i fredags på lektionen. Ska rida imorgon och jag tror att vi kommer delta på lektionen på lördag då benet ser fortsatt bra ut! Kul!


» Trisse

Idag var jag ut till stallet igen, Trisses ben är finare än igår men fortfarande liiiite svullen. Han var inte öm över såret, så nu klippte och rakade jag lite runt det för att få rent det bättre. Han stod så snällt så!

Nu fick han på sig ett jodopax-omslag igen men jag var verkligen i valet och kvalet om jag skulle låta det vara öppet. Imorgon efter praktiken åker jag och bowlar kl 19, hinner inte till stallet innan:-( Så får åka efteråt, är nog i stallet runt klockan 22! Kommer säkert vara helt j-kla slut men så får det bli, Trisse ska få sitt bandage avtaget/bytt - inte han som ska bli lidande för att jag vill bowla :)


» Stress

Bazinga!!!! Stressad till 1000! Jobbar 12-16 och får inte gå i samma hus jag brukar. Stress!!! Helt andra rutiner men tror jag gör rätt bra ifrån mig, hittills... Bara 2,5 timma kvar nu, ska ladda med kaffe så får vi se hur resten går. Bara 3 besök kvar varav en promenad, blir nog bra!:)

https://cdn3.cdnme.se/4005409/7-3/pic_5135e84fe087c34bd2089e53.jpg" class="image">


» Stackars mig och stackars Trisse

Igår drog jag ut, fyfan alltså... Att man aldrig lär sig hur mycket man tål, tömde magen på bussen - rätt ut bara. Fyfan vad jag skäms, oacceptabelt. Idag mår jag fruktansvärt men det förtjänar jag!

Åkte ut till Trisse som såg ännu värre ut i benet :-( Lindade med dubbla bandage för att ett inte räckte, vaddstycke och bomull indränkt i jodopax över såret. Var nära att jag blev sparkad, var bakis och jävlig så inte så snabb i reaktionerna. På plats kom det iallafall :-) Åker ut imorgon kväll och byter omslag då, hoppas svullnaden gått ner då :-)


» ♥ Dressyrträning 1/3

Tränade dressyr på Ekeby igår - bästa lektionen någonsin! Det gick så himla, himla bra! ♥
 
Först fick vi träna på att böja hästarna ordentligt, nu kan jag kräva en massa böjning av Trisse motför vad jag har kunnat, han har nämligen blivit mycket starkare och stabilare! Det gick bra när jag gjorde rätt, först blev Trisse lite frustrerad men när vi kommit igenom det klickade det till och han gick jättefint! Gjorde samma sak i trav och böjde och ställde, han var jättefin i formen även om han blir lite hängande i mig ibland ♥
 
Vi provade efter en stund högergaloppen, han tar fattningen men han håller inte igång galoppen sen. Detta är för att han har en sådan jädra bra galopp, han orkar helt enkelt inte. Han var väldigt lösgjord sedan innan också vilket gör att han inte heller orkar riktigt, han har ett väldigt bra driv i galoppen utan att det går fort.
 
Sedan skulle vi ju testa den där jädra vänstergaloppen. Han tog till en början bara höger, när jag korrigerade honom (genom att peta med spöet på baken på vänster sida) blev han frustrerad och for iväg. En gång kastade han sig in i sargen också - som tur var blev jag inte klämd. Sedan följde säkert 10 minuter till av bara höger-galoppfattning, sedan tog han vänster och höll den ett halvt varv! Efter det fick han massa beröm och jag hoppade av fort som attan, som belöning. Hoppas att han förstod vad han gjorde rätt :-)
 
Han fick en massa beröm idag, han gör saker så lekande lätt på en gång jämfört med hur Lorden gjorde det. Hon sa också att Trisse har väldigt bra förutsättningar för att bli en fin ridhäst, han håller ihop sin kropp på ett helt annat sätt än Lorden :-) Han är inte på Lordens nivå än, men han kommer dit ♥ Redan på lördag om en vecka är det dags för nästa lektion!
 
Idag åkte jag ut till stallet och pysslade om Trisse, han var lite svullen nedanför kotan på vänster bak. han hade två småsår där som jag gjorde rent (säkert därför han var lite svullen), sedan fick han gå ut i hagen igen. Imorgon kommer jag rida en sväng igen, tror svullnaden kommer vara borta då, om inte är det bara bra om han får röra lite lätt på sig :-) Han var inte varm eller så :-)

» Glädjetårar!!!

Trisse var så himla fin och underbar idag! Bästa lektionen någonsin, vänster galopp fick vi också ett halvt varv på volten efter mycket om och men och lite frustrationsutbrott från Trisses sida! Fina fina stjärnhästen <3<3

Jobbade 7-14 idag också och är för trött för att skriva en utvärdering nu :-) Skriver mer om träningen imorgon!! :-)