» Dressyrträning 9/3

Idag var det då dags för dressyrträning igen. Idag gick det tyvärr inte lika bra som förra veckan (typiskt när man kan få filmat va?). Vi fick börja med att rida volter och sen skänkelvikningar på hörnlinjerna. Trisse gjorde detta riktigt bra! Dock fick jag honom trots det inte lika lösgjord som förra veckan, men det kan ju inte gå bra jämt! Man får fokusera på det som han gör bra istället :-)

Vi fick träna på vänstergaloppen idag vilket var katastrof, fick korsgalopp som bäst ett par gånger. Vi fick hålla på i en kvart (vilket är längre tid än man tror) innan vi tillslut fick ge upp. Anledningen till att det inte fungerade idag var att han var mer lösgjord förra veckan, samt att han gärna skjuter in rumpan åt vänster när han helst ska vara rak. Vi fick film ifrån hela spektaklet, lägger upp den filmen imorgon. Vi ska träna nästa lördag igen, samma tid!

Jag tror att det är lika bra att jag ringer en equiterapeut och kollar upp honom, så man inte sitter och pressar honom att fatta vänster galopp om han av någon anledning inte kan. Blir han kollad och man inte hittar något knas kan man ju utesluta det och bara fortsätta att träna :-) Bjuder på film från travbitarna, med volter och skänkelvikningar:




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback