» <3


» Söndag & måndag

Tja bloggen!
Igår slutade jag klockan 14, sedan åkte jag ut mot stallet för att rida på lilla Trisse! Gick så fint så, vi mötte en motorcykel som körde förbi i världens fart på den smala grusvägen utan att visa någon som helst hänsyn, som tur var brydde sig Trisse inte. Förstår inte hur folk tänker, bara för att jag sitter på hästen betyder inte det att jag har full kontroll om han skulle bli skrämd av (i detta fall) motorcykeln.

Fortsatte ridturen utan missöden fram tills att vi skulle passera en liten shettis i en hage. Trisse tvärstannade och började skaka i hela kroppen! Herregud, en liten shettis liksom ;-) Tillslut tog han fart och sprang förbi :-)

Idag var jag ute och gav Trisse mat och borstade lite, samt smörjde vårt vardags-huvudlag. Det var verkligen välbehövligt vill jag lova! Fick skrapa bort gräsrester (Trisse dreglar mycket också som torkar in) med naglarna :-) Måste bli bättre på att hålla efter grejorna!

Imorgon blir det stallfritt för mig, jobbar till 13 sen har jag lite ärenden innan jag ska bort på kvällen :-) På onsdag kör vi dock på som vanligt igen!


» Veckans planering

Vi börjar med två dagars vila eftersom han ju gick i 6 dagar på rad under förra veckan ;-)

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Klättring
Torsdag: Löslongering + longering på ridbanan
Fredag: Uteritt
Lördag: Hoppning/löshoppning (studs?)
Söndag: Uteritt
 
Detta kommer ju då säkert att flyttas om lite, jag vet ju inte riktigt hur jag jobbar heller men planen är att hålla sig till detta :-)
 

» Födelsedagspresent från mig


» Lektion idag!

Idag var det då dags för lektion! Vi fick börja med att skritta och träna framdelsvändningar på den öppna delen av volten och sedan byta varv hela tiden. Trisse var jättesuperduktig! Drog lite i mig de första gångerna men sedan var han jättefin i munnen! Vi har ju inte tränat på framdelsvändningar så mycket så kul att han flyttar sig undan så bra! Jag har fått i bakläxa att göra ungefär en miljard framdelsvändningar för att befästa det ännu bättre och för att jag ska kunna ha nytta av det även i andra saker.

Sedan fick vi träna på lite travövergångar vilket nu är 110% bättre mot vad det var för bara någon månad sedan. Dock har jag lite svårt att hålla ihop honom när han älgar iväg med jättekliv och det bara går fortare och fortare ;-) Han är mycket rörligare i halsen nu!

Sedan var det dags att prova vänstergaloppen, och här urartade det hela. Det gick verkligen inte, vi har provat alla knep i boken nu känns det som. Jag började faktiskt gråta för jag fattar inte vad jag gör för fel! Nu har jag fått i hemläxa att jobba honom mycket från marken, longering (inspänd), tömkörning och löshoppning för att få honom att jobba med vänstergaloppen där. Även försöka lära in något kommando för vänstergalopp, lättare sagt än gjort… Men vi provar väl. Kommer en kort filmsnutt, efter detta började kameran att strula för stackars Malin ;-)


» Thank god, it was friday!

Igår köpte jag två säckar foder till Trisse och gasade sedan ut mot stallet för att rida en liten sväng. Först skulle han inte gå ifrån stallet, men han gav med sig ganska snart och då var det inte längre några problem :-)

Vi red lilla lida-vägen runt bara i alla gångarter, inget avancerat. Han gick superfint i skritten, i traven har jag svårt att hitta någon form av takt när han blir så pigg som han var igår. När jag bara andades och tänkte på takten oavbrutet så kändes det ju såklart bättre! Efter ridningen fick han mat och sedan gå ut till sina kompisar igen :-)

 

 


» Trött

Trött som satan (somnar snart) ska vi snart åka mot ridhuset för att rida en lektion. Usch, behöver få bli pigg nu känner jag!


» Ledig och ridning

Har varit ledig även idag, går så långsamt då men samtidigt tar det 100 år innan jag väl kommer iväg och gör någon nytta :-) Idag har jag iallafall hunnit rida ett markarbetes-pass med Trisse på ridbanan. Vi tränade lite skänkelvikningar samt på att han inte ska trycka sig så mycket inåt på volter. Blev mycket skrittarbete idag, där gick han riktigt bra och när han verkligen släpper till känns han hur bra som helst!

Vi travade lite också och det gick inte lika bra, han var väldigt pigg så han kastade sig inåt på volterna och bara drog rakt fram över bommarna som låg framme några gånger innan jag återfick kontrollen :-) Positivt är ju att han nu kan trava över bommarna precis som han ska, och inte hoppa över alla tre/gå över. Han lär sig han med :-)
 
Ska bli spännande på lektionen på lördag, hoppas verkligen att det märks skillnad sen sist på honom - jag tycker mig känna en stor skillnad iallafall! Imorgon tror jag att jag är ledig, då blir det att åka på shoppingrunda. En ny jacka till mig, mat till Trisse samt leta vidare efter kopparsulfat. Har nog kollat på fel ställen men imorgon ska jag bara hitta det! Ger mig inte :-)
 
Nu ska jag skölja ur hårfärgen ur håret (har lyckats få halva färgburken över mig som vanligt), ciao!
 

» Trisse, 8 år idag!

Idag fyller lilla trissepissenisse hela 8 år! Han är en stor pojke nu. Detta firades med hästgodis, klappar och mycket borstande. Gav mig sedan ut på en uteritt med Malin och Sally, Trisse kändes fin men lite lat. :-) Red på lida-vägen och runt, en perfekt runda om man bara vill jogga hästarna lite lätt.
 
Idag tog Trisses sista mat slut, jag kan inte köpa mer förrän på fredag då jag får min lön (är verkligen jättepank nu) så han får klara sig på havre och hö i ett par dagar. Denna lön och efter kommer jag iallafall klara mig bättre, eftersom jag nu har jobbat mycket! Bättre än att få ut 3000 kr/månad från försäkringskassan.
 
Just ja! Tabbade mig idag och missade när jobbet ringde. När jag ringde upp hade de redan fixat vikarie för imorgon. Förhoppningsvis är det någon annan som faller bort imorgon så jag får hoppa in och jobba iallafall. På lördag och tisdag måste jag vara ledig, men imorgon, fredag och måndag vill jag gärna jobba så jag får in ännu fler timmar denna månad. Söndag är det redan klart att jag jobbar.

» Klättrning i grusgropen

Blev en ändring den andra dagen i veckoplaneringen ;-) Vi klättrade igår och så blir det en uteritt idag. Iallafall, igår fick Trisse och jag sällskap av Sally och Malin - vi bestämde oss för att rida bort till gamla grusgropen och kolla läget. Det såg fint ut uppe i skogen så vi klättrade lite i grusgropen, Trisse valde självmant de brantaste backarna och tog i för kung och fosterland.:-)

Vi galopperade även i skogen, superhärligt! Trisse fick ta täten så att Sally skulle hålla en någorlunda lugn galopp. Trisse galopperade lugnt och fint första vändan - vi tog samma sträcka i galopp en gång till och då gick det inte lika lugnt till ;-)

När vi red hemåt passerade vi en stor grävare, nysandad mark och en halvstorm på det. Sally tyckte det var läskigt, Trisse bara gick utan att bry sig. Sedan kom det två små shettisar framspringande vid en hage bredvid - då var det Trisses tur att flippa ur ;-) Ikväll är det dags för en ridtur med sällskap igen :-)

» Veckans planering

Såhär ser veckoplaneringen ut för mig och Trisse ut (vad jag vet, mer jobb kan nog tillkomma).
 
Måndag: Jag jobbar 7.30-16, Trisse vilar
Tisdag: Jobb 7-16, Trisse får gå på uteritt
Onsdag: Trisse ska ÄNTLIGEN få klättra i gamla grusgropen ;-)
Torsdag: Dressyr/markarbete på ridbanan
Fredag: Uteritt
Lördag: Lektion på ekeby.
Söndag: Jag jobbar 7-14, Trisse vilar/går lättare uteritt.
 
Blir ju eventuellt en 6-dagars vecka för Trisse med träning, fast ingen riktigt hårdträning (förutom lektionen). Detta får jag kompensera med fler vilodagar under nästa vecka. I vanliga fall är min regel att försöka hålla mig till 5-dagars träningsveckor, med max 3 dagar ridning på rad. Min planering kommer säkert brista (och jag lägger säkert in någon extra vila även denna vecka) men sålänge jag känner mig motiverad kör vi på :-) Varierad träning får han iallafall!
 

» Jobb, skitgris och riks

Blev inringd för jobb imorse, jobbade 7.30-16 - sweet med lite pengar! Imorgon blir det 7-16 och i skrivande stund är jag verkligen helt slut så blir nog en tidig kväll för mig ikväll.

Igår släppte jag ut Trisse utan täcke (det var 15 grader varmt och strålande sol, känns inte schysst att ha täcke på han då). Idag var det mulet hela dagen och jag var livrädd att det skulle börja spöregna då han ju gick utan täcke. Kom några småstänk runt lunch, annars ingenting under hela dagen. När jag skulle åka mot stallet började det regna ordentligt så jag låg på gasen ut ;-)

Trisse hade verkligen tagit tillvara på sin dag som nakenfis, han hade inte ett enda rent hårstrå på hela kroppen. Det var bara till att plocka fram ett lager med borstar och gnugga Trisse ren, dock var det en sjuhelsikes massa blötlera på honom som ju är så himla svår att få bort. Fick nog bort det mesta iallafall, gjorde så gott jag kunde. Han fick gå ut med täcke på sig igen då det ska vara likadant väder imorgon.
 
Mejlade också och ändrade min hopp-klass på riks till 60 cm :-) Boendet till rikset är också fixat, fick en plats i en 8-bäddsstuga i anslutning till anläggningen - kommer bo med ett gäng ridtravartjejor från Örebro. Det blir riktigt kul!
 

» Klubbhoppning på NTRK, 21/4

 

Idag var det dags för klubbhoppning på Nyby-Torshälla ridklubb! Som ni säkert förstått skulle jag hoppa 50 cm och debutera 60 cm, samt debutera med Trisse på utomhustävling. Jag var spyfärdig innan och fattade inte vad jag gett mig in på, den känslan är så jobbig…

Vi fick en väldigt kort framridning trots att jag planerat väl och var ute i god tid. Han kändes fin på framhoppningen, lite loj i början men han taggade till lite mer sen. Tog något språng i galopp och det gjorde han jättefint!

Han fick beröm av en annan ridtravarägare som tyckte att han var väldigt välmusklad, hon trodde först inte att det var en travare då han ju är ganska så grov och rejäl i kroppen :-D

I 50 cm red jag som en kratta, han sprang på men jag fick inget bra tryck i honom. Banan var lite tung, så kan ju vara därför han kändes lite tom. Han hoppade ändå felfritt till min stora lycka, han är ju bara så jäkla häftig!

I 60 cm lyckades jag sätta bättre tryck i honom, fast ändå inte riktigt så mycket som jag önskade. Han tog ett par hinder i galopp och kändes då SKITFIN rent ut sagt. Han hoppade felfritt även här och jag kunde inte vara gladare! Fina, älskade häst! Filmer och ett par bilder nedan.


» Galoppjobb och gratis häst

Igår red jag ett galoppjobb på Trisse. I början hade han varit gratis, usch! Han försökte backa ner i ett dike som sluttade 1 m rätt ner. Till slut fick jag ge med mig och han fick gå hemåt tills det fanns bättre möjligheter (utan diken) att ta den striden på. Lyckades tillslut vända honom och ändå behålla mitt lugn, sen var han hur snäll som helst! Red 5x500 m i galopp efter uppvärmning, red fram och tillbaka och vände flera gånger utan några protester. Knäppa älskade häst <3
 
Avslutade sedan med att hoppa lite i skogen, det var lattjo sa han! Dock var han inte riktigt beredd på att vi skulle hoppa så vi fick göra det en gång till, vände vid stallet och red tillbaka (utan protester) och hoppade en vända till - jättefin kändes han! Efter ridningen packade jag och rengjorde grejor inför morgondagen.

Idag har jag inte varit i stallet alls, var nere på sundbyholmstravet och kollade på deras hopptävlingar bara. Imorgon åker vi från stallet vid 11.15 - försöker ladda upp ;-) Nej, nu måste jag åka mot jobbet - jobbar 16-21. Hörs imorgon!

» Premiär på premiär, på premiär...

Idag var det premiär i padocken! Dock sög underlaget på vissa ställen. Red igenom honom lite i skritten och tyckte själv att jag fick till en bra böjning i volterna. I traven har vi dock lite problem men det är för att jag slutar rida, ridbanan lutar lite vilket känns obehagligt, kan inte lägga volter riktigt som jag vill heller. Tog ett par galoppfattningar och nu börjar det hända grejor! (i högergaloppen). Man känner att han orkar med sig själv bättre.

Sedan var det premiär för utomhushoppning för i år ;-) Tog bara ett par språng på ett räcke, han hoppar verkligen hur bra som helst! Jätteroligt! Han bjuder på hinder på ett helt annat sätt än tidigare, jag sitter bara still och åker med medan han rejsar järnet med öronen spetsade. Fina killen!
 
Skruvade ur broddarna också :-) Startlistorna inför söndagen kom ut idag, startar som nr 5 & 7 - skönt för då är jag färdig snabbt ;-)

» Skit!

Såg att tävlingen på söndag kommer hållas utomhus vid fint väder!!! Jippie, detta kan ju bli jäkligt spännande... Men vi är ju där för att träna, får göra det bästa av situationen helt enkelt!


» Gårdagens ridtur

Igår kändes Trisse spänd och okoncentrerad redan från start, så jag fick släppa de få krav jag hade och ta en liten bustur istället :-) Tror det uppskattades mycket av Trisse, han var verkligen SVINPIGG milt uttryckt. I vår vanliga galoppbacke blev det full jäkla kareta uppför, precis där backen planar ut var det en jättestor vattenpöl som jag såg alldeles försent. Eftersom vi kom där i en riktigt hög fart hann jag bara tänka "nu slår jag ihjäl mig", men istället för att tvärnita tog Trisse världens jäkla hopp över och började sedan busa. Det var lattjo sa han!

När jag väl fick stopp på honom tyckte han att vi skulle vända, så vi var nere i diket en gång. Jag tog det bara lugnt och andades och väntade ut honom, då gick han sen som ingenting. Så det var ju skönt! Längesedan vi besökte ett dike nu, och sålänge det inte blir någon större grej av det är det ingen fara.
 
Idag är jag ledig, lite typiskt då jag planerat in att Trisse ska vila. Aja, skönt för mig att göra ingenting också. Ska dock hjälpa ett par kompisar med deras häst lite senare ikväll.
 
Resten av Trisses&min vecka ser ut såhär (vad jag vet):
Torsdag: Jobba 10-16. Rida Trisse på ridbanan (ÄNTLIGEN). Brodda ur Trisses skor samt köpa en ny sax till Trisse och kopparsulfat.
Fredag: Ledig (?), rida galoppjobb på Trisse. Packa, smörja och förbereda grejor inför söndagen.
Lördag: Kolla på hopptävlingar på sundbyholmstravet. Trisse vilar. Jobb 16-21.
Söndag: Hämta släp och sedan lasta Trisse för att åka till Nyby på klubbhoppning. Vi ska hoppa 50 cm & 60 cm (DEBUT!)
 

» Hinner inte andas

Herregud, dagarna bara kutar förbi. Hinner knappt andas. Idag red jag Trisse med sällskap :-) Det var kul tills jag blev sparkad av Sally. Hon skulle åt Trisse men som tur var träffade hon mig istället. Blev riktigt rädd för Trisses skull ett tag...

Imorgon jobbar jag 10-16 igen, sen ska jag egentligen till en jobbcoach på onsdag. Funderar dock på att ta en paus i arbetsförmedlingen, jag orkar inte vara med där längre - nu får jag ju ut pengar så jag klarar mig oxå. Ska kolla hur jag gör för att gå ur det där...


» Jag lever

Jag lever! Lite mycket nu bara... Måste sova nu men imorgon uppdaterar jag om de senaste dagarna, lovar! På återhörande!


» Nya skor + skritt

Imorse fick Trisse nya skor av vår duktiga hovslagare! Begav mig sedan ut på en skrittrunda - något annat gick inte att göra då det var fruset i backen. Trisse var väldigt pigg så fick inte mycket vettigt gjort ;-) Tror att han har väldigt mycket vårkänslor!
 
Imorgon förmiddag ska jag rida igen, får se om jag kan göra mer än skritta då - beror på om det är fruset eller tinat i marken. Jag jobbar 16-21 imorgon, därför måste jag rida på förmiddagen. Imorgon och efter det ska det bli varmare, så fruset i backen är snart ett minne blott! Skönt :-) I början på nästa vecka tänkte jag hoppa på ridbanan om snön är borta och det är hysat underlag där! Kul :-D

» Vårstädning och galoppjobb

Igår vårstädade jag i Trisses box, sopade bort spindelnät i taket (och fick hälften i håret), skurade ur krubban (VÄLDIGT välbehövligt) och skurade väggarna. Plockade undan vintertäckena och lite sånt :-) Blev mycket finare när jag var färdig iallafall :-)
 
Idag jobbade jag 7.30-16, sen gasade jag ut mot stallet. Eller ja, jag åkte till butiken i kjula och träffade min stora favorit - som jag fullständnigt ignorerade haha ;-D Sedan åkte jag iallafall mot stallet.
 
Red ett galoppjobb idag, 5x500m (efter uppvärmning såklart!). Trisse var helt komplett galen, haha! Fick inte stopp på honom. Tänkte försöka rida lite tempoväxlingar, brassa på och ta tillbaka, brassa på igen och så vidare. Jag kan säga som så att när jag väl brassat på lite så gick det inte att ta tillbaka honom - det var full fart som gällde ;-) Kul att han är så pigg! Nu för tiden rider jag utan pisk, förut kunde jag ha med den som en säkerhet ifall han skulle börja "dumma" sig, nu behövs inte det. Framsteg framsteg!
 
Hovslagaren ringde, han kommer klockan 8.15 imorgon :-) Nu plockar vi bort snösulorna, men han får ha brodd i några dagar till då vi har is kvar (bitvis) på grusvägarna och i hagen. Ska man tro väderprognosen så kommer snön att vara borta efter helgen, då skruvar jag helt enkelt ur broddarna. Det gör inte honom någon skillnad om skorna har broddhål eller inte liksom :-)

» Bilder, hopptävling 23/3


» Ridtur i vårvädret

Eller ja, det sistnämnda kanske inte stämde så bra ;-) Var inte direkt varmt idag, men jag hade klätt på mig precis lagom så jag frös ingenting :-) Red i hoppsadeln idag, tycker att jag hamnar mycket bättre i den. Dock ska jag köpa en fårskinnspad till, så jag slipper byta mellan sadlarna hela tiden - för mig som är lite lat så är det ganska jobbigt ;-)
 
Iallafall, red ju en sväng idag. Idag red jag runt på en runda (har bara ridit fram och tillbaka på samma väg hela vintern) - så det var ju mycket roligare! Trisse var superspänd och uppe i det blå idag, så jag lät honom vara. Han fick springa på och vid ett par tillfällen lättade jag på tygeln för att låta honom välja gångart - varav han såklart valde galopp. Vi red förbi kohagarna och där trodde jag att han skulle explodera, superspänd! Det går inte ens några kossor där nu, tokhäst :-)

På slutet var det dock ganska mycket snö, men det var bara en kort bit :-) I övrigt var det barmark. Tänkte försöka ringa hovslagaren imorgon eller på onsdag, nu behöver hästen verkligen skos! Det var en riktigt härlig ridtur idag :-) Blir jag inte inringd för jobb imorgon planerar jag att vara ett tag i stallet, skulle behöva städa och fixa lite :-)

Imorgon kommer bilder från hopptävlingen den 23 mars!
 

» Bilder, dressyrtävling 23/3


» Ridtravarriks!

Kan knappt vänta till ridtravarriks! Det är verkligen årets höjdpunkt. Trisse är anmäld till följande:
 
Dressyr - D:1
Utställning - Vallacker 4-10 år
Löshoppning - Valacker 4-10 år
Trab - Lätt klass
Hoppning - 40 cm (ev. 60 cm)

Sen ska jag även hoppa Drop, 60 & 80 cm. Sally följer tyvärr inte med - men jag lär ha fullt upp ändå!

» Ridning

Idag red jag ut en sväng på Trisse, samma väg som alltid ;-) Gick bra och vi galopperade för första gången på en vecka, han kändes som en rund miljon! Han är så fin den där hästen :-)
 
Imorgon tänkte jag rida en längre sväng om jag inte blir inringd för jobb! Nu borde det gå att rida runt när det har töat. Jag väntar ivrigt på att ridbanan ska gå att använda igen, har så mycket inspiration och övningar som jag vill göra nu! Om någon vecka borde det gå, om väderprognosen stämmer :-) Ska bli varmt nästa helg ju!
 
 

» Körning

Igår följde min vän Emma med mig ut till stallet, tanken var att hon skulle rida på Trisse och jag på Sally. Nu hade Sally tappat en sko så det blev inte så. Vi bestämde oss för att köra Trisse istället :-)

Vi turades om att hålla i tömmarna och Trisse var supersnäll :-) Blev mest skritt men vi joggade lite också emellanåt. Var så knöggligt på sina ställen och därför valde vi att skritta. Vi var ute i närmare två timmar :-)

En klassisk rumpbild!


» Shopping

Idag åkte jag till Hööks för att titta lite... Jo tacka fan för det, haha! Att bara titta i en hästbutik är inte min starka sida. Jag klev ur butiken med ett brunt schabrak och ett nytt rosa pannband (mitt gamla har gått sönder).

Ska försöka få bild på sakerna imorgon! Idag åker jag inte till stallet då mamma har 50-års fest. Längtar efter Trisse massor! Vill bara att denna dag ska ta slut någon gång :)


» Igår

Igår skrittade jag och travade på en mycket fin men pigg Trisse! Är väldigt laddad på att rida lektion nu faktiskt när han känns så fin! Det får dock vänta till den 27'e :-)

På söndag ska vi rida en uteritt i alla gångarter igen, längtar! :-)

Bild från igår:


» Ändrade planer

Fick hoppa in och jobba mellan 7-16 istället så tar stallet efter denna långa dag är slut :-)


» Aktiv vila

Enligt equiterapeutens ordination har nu Trisse en aktiv vila i några dagar. Detta innebär 2 dagars skritt, en dag med skritt och trav på rakt spår och på den 4e dagen ridning som vanligt. Vi tog första dagen med skritt igår (han kändes väldigt mjuk och fin). Idag blir det en skritt-tur igen (ikväll) - imorgon rider jag nog en sväng innan jobbet (möjligen efter) i skritt och trav. På fredag får han alltså ridas som vanligt :-)
 
Jag bestämde mig därför för att inte åka och blåbärshoppa på söndag. Istället blir det en clear-round hoppning på Nyby-torshälla den 21 april. Tror det blir 50 cm där bara, de brukar bygga rätt så kluriga banor och då känns det inte bra att debutera 60cm där. Det får vänta ett tag till, funderar på att hoppa 60 cm på en blåbärshoppning på Ekeby i maj istället. Vi har också en lektion inplanerad den 27e april. Då borde vi ha hunnit träna lite mer - tror inte på att rida lektioner för tätt, bara bortkastade pengar.

Nästa vecka skulle jag på after work med jobbet (den 12 april). Fick igår förfrågan om att jobba 16-21 så jag beslutade att ställa in bowlingen för att jobba istället. De ville att jag skulle jobba den 13e också men det sa jag ifrån - det går ju inte när man får finbesök av hästägare :-D Fick istället jobba på söndagen (den 14e) kl 14-21 så det löste sig ju bra ändå :-) Kul att få jobba lite, speciellt att ha turerna planerade i förväg så man slipper bli väckt på mornarna :-)
 

» Equiterapeut

Idag var equiterapeuten ute och kände och klämde på Trisse. Jag förklarade lite problem som vi har haft i ridningen, att han upplevs som lite stel i halsen och att han inte tar vänstergaloppen. Hon hittade lite "fel" på honom som hon åtgärdade:

- Han var sne i bäckenet och lite sänkt på vänster sida av rumpan.
- Lite klenare i vänstersidan överlag.
- Det ena frambenet såg kortare ut än det andra.

Hon rättade till bäckenet så det blev rakt. Han fick även nålar i bogarna och på rumpan (10 stycken totalt). Han var supersnäll att sätta nålar på iallafall :-) Sen ryckte hon i frambenen åt alla håll och kanter för att tänja på musklerna. Frambenen såg mer lika ut efter det (antagligen är det muskulärt).

Sedan fick han massage med någon slags lasermaskin, han stod bara och sov! Njöt verkligen. Dock var det inget som direkt förklarade varför han inte tar vänstergaloppen, han har inget stort fysiskt hinder som förhindrat det. Hon tyckte att jag skulle kolla ifall det är jag som är sned - vilket jag ska göra inom en snar framtid. Hon stretchade halsen med hjälp av en morot (till Trisses stora lycka). En timme tog behandligen.

Trisse fick en massa beröm för att han var så jättefin annars. Hon tyckte att han var en riktigt, riktigt fin häst och en väldigt fin ridmodell. Jag blir så rörd över att han får så mycket beröm från kunnigt folk :'-)


» Ridning lördag, söndag

Jag red på Trisse både i lördags och i söndags, samma väg som alltid! Vi tränade lite övergångar och att böja halsen samt skänkelvikningar över vägen. Trisse var mjuk från start båda dagarna och riktigt, riktigt fin! Det tar sig :-)
 
Vi tog en galopp igår också, han drog för mig - haha! Vårkänslor ;-) Efter det var han jättepigg så jag fick ingen direkt kontakt med honom :-) Det gör inget, man får ha mindre bra ridpass också :-)