» Lektion i söndags

Nu äntligen ska jag skriva lite om dressyrträningen i söndags. För er som inte riktigt hängt med och undrar varför jag bloggar så dåligt - har gjort en Facebook-grupp "Triumph born" där jag uppdaterar om dagarna. Har inte alltid tid att blogga utförliga inlägg, så fb-gruppen har blivit en mikro-blogg och denna skriver jag i om jag bland annat vill skriva långt, lägga upp många bilder eller filmer.

Iallafall så kom Linda ut till gården i söndags och höll lektion för mig och Trisse. Först fick vi (eller jag) träna på att inte få min skänkel så långt bak när jag vill hålla ut honom på volten. När det fungerade och han slutade välta inåt fick jag höja innerhanden istället för att ta ett ledande med den, för att få ställning i nacken och inte i hela halsen och huvudet. Fungerade fint och han var jättefint. Gjorde detta i skritt och trav i båda varven.

Sedan fick vi göra lite framdelsvändningar, vilket Trisse så stolt gjorde, ungefär som han tänkte "detta har jag minsann lärt mig". Sedan fick jag göra en som vi kallar det, bogvändning ;-) Syftet var att få honom att bli lite sladdrigare och inte så motsträvig i bogen. Han har inga problem med att fladdra med baken överallt och nu vill vi även att bogen ska gå och flytta lika fint. Där sitter en del av galopp-problemet tror jag. Trisse tyckte vi var knäppa som försökte göra något annat och han gjorde några vanliga framdelsvändningar (med attityden: jag vet bäst) innan han hajade vad vi var ute efter :) Det är en bestämd herre det där ;)

Sen skulle vi göra något så enkelt som att följa fyrkanten men här spårade det ur :) Vi var överallt utom på spåret. Fick då rida minimala serpentinbågar och ställa utåt på långsidorna och inåt på kortsidorna, då sa det klick och då var han kalasfin :)

Efter en skrittpaus skulle vi träna vänster-galoppfattningar över bom. Gjorde 10-15 fattningar, 2 av dessa tecknade han för höger, 2 gånger travade han över, resten tecknade han för vänstergalopp men höll den inte och 2 gånger fattade han vänstergalopp superfint och behöll den 4-5 språng. Helt klart godkänt då det varit omöjligt förut!

Sedan tog vi högergalopp där jag faktiskt fick kräva lite idag, inte bara att han skulle ta galoppen. Fattade från skritt, gick kanon ett par gånger och i en jättefin galopp där han söker sig nedåt även fast han tycker det är skitjobbigt. Sista galoppfattningen tog vi klockrent från trav också. Skitfin var han! Så jäkla roligt!

Travade av honom (han var skitfin!) och skrittade sen av honom. Är så kul att vi har höjt lägstanivån betydligt, så fin som han var från början (och han blev ju finare och finare ju mer jag red) var han inte ens på slutet sist vi red lektion och lektionerna innan det.

Fick förfrågan om att vara med på hoppträning idag igen och även om jag gärna vill så blir det dels för tätt mellan träningarna tycker jag (kanske inte om man hade råd men jag har ju dåligt med pengar och är då bättre att träna några veckor hemma istället för att träna för tränare varje vecka). Nästa träning blir nog efter nästa löning, blir så träningssugen när han går såhär fantastiskt bra! Fina hästen :-)


» Kommande veckans planering

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr på ridbanan
Onsdag: Hoppträning kl 18
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt


» New in och dressyr

Eftersom min dressyrpisk försvann spårlöst i samband med rikset åkte jag och köpte en ny pisk på hööks. De hade även 50% på utvalda varor, gissa om jag blev glad när ett par ridstövlar jag suktat efter hur länge som helst var nedsatta! De fanns dessutom i min storlek, så de fick följa med mig hem! Fick dem för 600kr, tjohoo! (Se bilden)

Åkte sedan till stallet för att rida dressyr med nya pisken. Till en början var jag och Trisse inte överens om någonting - han trängde inåt och hängde sig fast i mig. Efter mängder av förflyttningar började han lossna någotsånär, dock blir han lätt springig och lite okontaktbar. Efter ett tag kom han bättre till ro iallafall :) Ska rida ren dressyr minst en gång i veckan nu, har blivit allt för långt mellan gångerna nu vilket märks då jag varje gång får börja om :-)

Övergick sedan till att prova ett par galoppfattningar, jag ville ha honom kvickt igång och inte låta honom rusa in i galopp. Tog därför fattningen från skritt och petade till bestämt med pisken på rumpan. Det var väldigt bra snärt i pisken så blev lite skarpare än vad jag tänkt men vilken galoppfattning sen!!! Den bästa vi någonsin fått till på ridbana :-) Han la till världens stön så han tyckte nog jag var skitjobbig ;-) Gjorde några fattningar till, några halvbra och en hel del bra! Sedan travade jag av och då hade han släppt jättefint! Ska försöka rida ett dressyrpass på tisdag också, dagen innan hoppträningen alltså :-) Vår träningskompis ska ju starta då så vi får klara oss på egen hand ;-)


» Klättring

Idag blev det ett riktigt styrketränings-pass för Trisse, vi klättrade i djupsand. Det gick jättebra och vi hade sällskap av Anna och Mick :)

Imorgon blir det antingen dressyr på ridbanan, eller Uteritt (beror på om Anna ska rida).

Stannade kvar i stallet i flera timmar efteråt och snackade med stallkompisar, underbart! Nu längtar jag redan till imorgon när jag får åka till stallet igen :-) Det är såhär det ska vara, kul att ha häst! Motivationen bara sprutar just nu - den är välkommen, jag har saknat den :-D


» Hoppning idag - bilder (del 2)

 

» Hoppning idag - bilder!

 

» :-D

Första ridturen på nya stället gjord idag, Trisse var rätt uppskruvad på stallgången när jag gjorde oordning honom, men det lägger sig nog om ett par dagar - allt är ju fortfarande så nytt för honom!

Vi red ut med Anna i ca 80 minuter i alla gångarter, han känns jättefin verkligen! Vi red ner till vattnet, superhärligt! Red även förbi en hage med lamor, Trisse reagerade värre än för kossor - men förbi kom vi ;-)

Sålde Trisses gamla sadel nu i veckan :-) Har beställt ett nytt schabrak åt honom för en del av pengarna, resten sparar jag :-)


» Vemodigt

Nu börjar det sjunka in att jag faktiskt flyttar Trisse imorgon. Blir faktiskt ledsen även om detta kommer bli bäst för oss båda två. Många saker som gör mig ledsen just nu... Dock är det skönt att jag orkar bry mig :)

Nu är det förändringar som gäller, detta är nyttigt för mig! Kommer nog att kännas lättare imorgon, det mesta känns ju tungt kvällstid :-) har nu förresten jobbat 5 dagar i sträck, så ska bli skönt med en dag ledig faktiskt :) sen kör jag på fredag, lördag och söndag igen! (Hoppas på en lugnare helg denna gång utan orättvisa utskällningar som det var nu i helgen som var). Sen är jag ledig måndag sen kör jag på tisdag, onsdag och torsdag igen :-) Herrejisses!


» Usch

Det är livsfarligt att ta sovmorgon, känner mig fortfarande helt slut som människa. Ska iallafall duscha nu sen åker jag till föräldrarna för att umgås med Bosse. Fixar avmaskningsmedlet vid lunch och åker och ger Trisse det innan jag sedan jobbar 14-21. Hoppas på en mindre kaotisk dag än igår.

Imorgon jobbar jag 7-16 (undrar hur trött man kommer vara efter denna kväll) och sedan ska jag åka och handla så hinner nog inte ut till Trisse :-( Sen på torsdag flyttar vi och jag är så himla galet taggad! Kommer bli sååå bra :-D