» Ridtravarriks 2013 - TRAB

Den 3e och sista dagen var det då dags för TRAB. Vi började med att visa Trisse för hand i skritt och trav och så kollade domaren hur utrustningen och så såg ut. Det klarade vi fläckfritt. Sedan hoppade jag upp på honom (han stod helt stilla!) innan vi började med följande moment:

1. Ryggning
Vi skulle backa 4 steg emellan bommar, här tilldelades straffpoäng om man slog i bommarna. Till min förvåning backade Trisse direkt när jag gav kommando, det har varit lite sisådär med det när vi tränat hemma. Tyvärr slog han i bommarna så vi drog på oss 6 straffpoäng här, men är ändå jättenöjd!

2. Plattan
Här skulle man ställa sig med minst en halv framhov på en liten träplatta och stå kvar där i 5 sekunder. Trisse var uppe på plattan flera gånger men förstod tyvärr inte att han skulle stå kvar där. Vi var nära men inte tillräckligt, här drog vi på oss 100 straffpoäng.

3. Flytta potatisar
Här skulle vi ta ner 3 potatisar från toppen av hinderstöd och släppa ner i en hink. Detta klarade vi utan problem, fick inga straffpoäng här.

4. Halt över bom
Vi skulle här gå över en bom med hästens framben och sedan stanna över den. Vi skulle stå kvar i 10 sekunder, detta klarade Trisse utan problem - 0 straffpoäng även här.

5. Vända i trångt utrymme.
Även detta gjorde han helt klockrent! 0 straffpoäng.

6. Rida på rakt spår
Även detta gick perfekt så även här 0 straffpoäng.

Vi drog på oss ytterligare 2 straff för ett galoppinslag när vi skulle trava in i mål. Vi landade alltså på 108 straff-poäng totalt, hade vi klarat plattan hade vi kommit 4:a. Jättenöjd med Trisses TRAB-debut verkligen! Nu ska vi träna på plattor ;-)

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback